Potpisan ugovor o nabavci novih borbenih vozila „Lazar 3“

Vesti 20. mar 202115:31 komentara
Lazar 3
Ministarstvo odbrane

Predstavnici Ministarstva odbrane i preduzeća Jugoimport-SDPR potpisali su ugovor o nabavci oklopnih borbenih vozila 8x8 "Lazar 3", čija je vrednost 3,7 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da opremanje Vojske Srbije novim borbenim vozilima „Lazar 3“ predstavlja značajan doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske.

Kako se navodi, Stefanović je obišao proizvodne pogone „Borbenih složenih sistema“ u Velikoj Plani u kojima se radi na izradi „Lazara“, „Nore“ i „Miloša“, gde su mu predstavljeni ključni segmenti u procesu proizvodnje, rezultati rada i planovi za dalju proizvodnju.

Lazar 3
Ministarstvo odbrane

Prema rečima ministra odbrane, u jedinicama Vojske Srbije za nekoliko nedelja naći će se i novi „Miloši“.

„Radujemo se jer vidimo napredak, vidimo da se ugovorne obaveze ispunjavaju i da ćemo do kraja godine imati veći broj i ‘Miloša’ i ‘Lazara’ u našem sastavu“, rekao je Stefanović i najavio da očekuje i novine za predstojeći sajam „Partner“.

Direktor kompanije Jugoimport SDPR Jugoslav Petković istakao je da je reč o nastavku onoga što je rađeno prethodnih godina, kao i da je serijska proizvodnja odmakla daleko.

„Očekujemo već da za ‘Partner’ pokažemo, ako epidemiološka situacija bude to dozvoljavala, i neke novitete, i što se tiče točkaša, i što se tiče raketnog programa, najavio je Petković.