Potpisani ugovori o izgradnji 133 stana u Srbiji za izbeglice iz Hrvatske i BiH

Vesti 22. feb 202116:13 3 komentara
stanovi
Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije

Ugovori o izgradnji 133 stana za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine potpisani su u ponedeljak u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Komesarijata za izbeglice i migracije, u okviru donatorskog Regionalnog stambenog programa (potprojekat 9) 94 stana biće izgrađeno u Novom Sadu, 25 u Čačku i 14 u Vrbasu.

Ugovore je sa izvođačima radova potpisao Dušan Kovačević, v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd (JUP).

Ukupna vrednost radova je 5.396.658 evra sa PDV-om. Rok za izgradnju stvanova u Novom Sadu je 360 dana, u Čačku 330 dana, dok je rok za izgradnju stanova u Vrbasu 280 dana.

Ugovor o izgradnji 94 stana u Novom Sadu i 14 u Vrbasu je s direktorom JUP-a potpisao Filip Maksimović iz Grupe ponuđača Kej d.o.o. Valjevo i Jugogradnja d.o.o. Beograd.

Ugovor o izgradnji 25 stanova u Čačku je potpisao Vukajlo Babić u ime Grupe ponuđača Inobačka d.o.o. Novi Sad, Arhikom d.o.o. Novi Sad i Brkanlić Inženjering d.o.o. Novi Sad.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Komentari (3)

Vidi sve komentare