Potvrđena oslobađajuća presuda Borislavu Novakoviću za aferu Bulevar

Vesti 20. okt 202114:58 0 komentara
N1/arhiva

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem direktoru Zavoda za izgradnju grada, a sada potpredsedniku opozicione Narodne stranke Borislavu Novakoviću za "aferu Bulevar" u Novom Sadu, dok su dve osobe osuđene na zatvorske kazne.

Pored Novakovića, oslobađajuća presuda je potvrđena i njegovoj tadašnjoj pomoćnici Mirjani Dejanović, dok je zatvorska kazna od 18 meseci potvrđena službenicima Zoranu Bojoviću i Dragani Živković, koji su osuđeni zbog zloupotrebe službenog položaja.

Novaković je oslobođen na osnovu pravnog načela „ne dva puta za isto“ (ne bis in idem), jer je presudom Prekršajnog apelacionog suda okončan prekršajni postupak povodom istog događaja, koji je i predmet optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal.

Iz posla sa izgradnjom Bulevara Evrope u Novom Sadu, kako piše novosadski portal 021, profitirao je kontroverzni biznismen Dušan Borovica, koji je od Novog Sada dobio više od 462 miliona dinara, a da posao nikada nije uradio.

Pravnosnažnom presudom. Borovica ovaj novac mora da vrati Novom Sadu.

„U decembru prošle godine, Borovica je Novom Sadu dugovao više od 792 miliona dinara. Međutim, novac nije vratio. Nasuprot tome, grad je propustio priliku da se obešteti“, naveo je 021.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!