Potvrđeno za N1: Euraktiv i Mondo raskinuli saradnju

Vesti 22. mar 202415:16 3 komentara
wikipedia/Euractiv

Raskinuta je saradnja evropske mreže Euraktiv (Euractiv) i Wireless Media Group (WMG), u okviru koje posluje Mondo Inc, potvrdili su za N1 iz WMG.

Kako su nam rekli, obe kompanije su se „zajednički usaglasile, a u skladu sa svojim biznis strategijama, da završe dosadašnji model saradnje“.

“Euraktiv želi Mondu sve najbolje u ostvarivanju svojih uređivačkih ciljeva”, poruka je koju je pablišer Euraktiva René Moerland uputio Mondo redakciji“, naveli su u pisanom odgovoru iz WMG, dodavši izjavu Bojane Zimonjić Jelisavac, glavne urednice Monda, da „želi puno uspeha Euraktivu u pokrenutoj biznis transformaciji“.

Oni su dodali da se po ovom pitanju dalje neće oglašavati.

Inače, 13. marta je objavljen poslednji tekst na ovoj platformi (Euractiv.mondo.rs).

O tome da će Mondo i Euraktiv prekinuti saradnju N1 je pisao još u decembru, ali u tom trenutku je kompanija Mondo tvrdila da informacija nije tačna.

„Ugovor Mondo Inc doo sa Euraktivom je i dalje na snazi, a naša saradnja sa Euraktivom se odvija nesmetano i uspešno, kao i do sada“, naveli su u odgovoru.

Na sajtu Monda sada se nalazi nova platforma „EUpravo zato“ koja svojim logom (crna slova na žutoj pozadini i zvezdica kraj slova E) podseća na logo Euraktiva.

Takođe, kada se na sajtu Euractiv.mondo.rs klikne na ikonicu Linkedin-a, on sada vodi na profil platforme „EUpravo zato“.

Logo/PROMO

Podsetimo, u oktobru prošle godine je kompanija Euractiv, sa sedištem u Briselu, jednostrano prekinula poslovanje sa agencijom Beta posle dvanaest godina saradnje.

Umesto Bete, ekskluzivni partner Euraktiv mreže za Srbiju postala je Adria Media Igora Žeželja, koja izdaje i Kurir.

Tim povodom je u januaru organizovana i gala večera sa više od 250 zvanica, među kojima su bili premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije, kao i šef Delegacije EU Emanuel Žiofre, ambasador SAD Kristofer Hil i brojni drugi ambasadori.

Balkanska inicijativa za slobodne medije saopštila je u julu da je „sramno da Euraktiv dozvoljava sebi da postane platforma za očiglednu promociju srpske vlade, dok zanemaruje da se pozabavi napadima na slobodne medije i masovne proteste na ulicama Beograda“.

Euraktiv je nezavisna panevropska medijska mreža, specijalizovana za pitanja EU. Osnovana je 1999 i ima partnere širom Evrope, kao i u Srbiji.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare