Poverenica: Način na koji je komentator analizirao žene fudbalera – seksistički

Vesti 02. dec 202211:324 komentara
Srbija-Kamerun
Izvor: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Način na koji je fudbalski komentator na Javnom servisu analizirao žene fudbalera i njihovu ulogu u postignutim rezultatima reprezentativaca je seksistički i ne doprinosi ozbiljnoj sportskoj analizi, napisala je poverenica za ravnopravnost na Tviteru, povodom izjava fudbalskog komentatora Radeta Bogdanovića na RTS-u.

„Nije mi se svidela situacija ta da su im supruge otišle u Katar. To je loša organizacija – da u hotelu imate jako puno ljudi koji ne pripadaju reprezentaciji. Njihove žene na ovu lovu, na ovu „paruštinu“, to je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ali ja se nadam da će oni da shvate važnost ove utakmice. Ja da sam na njihovom mestu ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali – zvali, ja se koncentrišem na utakmicu. Ljuljaj to dete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram“, rekao je Bogdanović na Javnom servisu.

Deo javnosti je bivšeg fudbalera i komentatora optužio za mizoginiju, ali i uputio zahtev RTS-u za izvinjenje.

Poverenica je dodala da je za osudu i nastavak bavljenja ovom temom kroz desetine naslova u kojima se neprimereno komentariše porodični život fudbalera i njihovih supruga.

„To ne može biti opravdanje za uspehe ili neuspehe reprezentacije na terenu. Najvaznije je da večeras svi navijamo za našu reprezentaciju i pomognemo svojom energijom da ostvare pobedu“, dodala je poverenica.

Komentari

Vaš komentar