Poverenica: Srpsko društvo deli ideje i vrednosti koje su dovele do osnivanja EU

Vesti 16. maj 202213:29 4 komentara
N1/arhiva

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti daje pun doprinos daljoj izgradnji društva zasnovanog na poštovanju ljudskih prava, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković u razgovoru sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom.

U razgovoru o značaju nezavisnih tela u jačanju demokratskih kapaciteta i institucija, Janković je naglasila da je važno ostati na evropskom putu, navodeći da srpsko društvo deli ideje i temeljne vrednosti koje su dovele do osnivanja EU – želju za mirom, stabilnost, ekonomsko blagostanje i jedinstvo različitosti.

Na sastanku je bilo reči i o dostignutim standardima u oblasti zaštite ljudskih prava, značaju ravnopravnosti i potrebi njihovog daljeg unapređenja, dodaje se u saopštenju iz kabineta poverenice.

Žiofre je podržao rad poverenice i istakao ključni doprinos i ulogu nezavisnih institucija, uključujući i Poverenika za zaštitu ravnopravnost u naporima da unapredi položaj marginalizovanih i društveno osetljivih grupa, ali i podrži sloboda izražavanja i kultura dijaloga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare