Povlači se Ibar i za sobom ostavlja mulj, poziv evakuisanima da se vrate kući

Vesti 22. jan 202312:16
Izvor: KoSSev

Nivo reke Ibar se polako povlači i vraća u korito, tako da pojedini delovi severne Kosovske Mitrovice više nisu pod vodom, ali ostavlja mulj i prljavštinu, a neke kuće su još poplavljene.

Kako prenosi KoSSev, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica obavestio je građane da mogu da se vrate u svoje domove, kao i da sledi čišćenje. Serija kišnih dana kulminirala je poplavama koje su u četvrtak zahvatile Kosovo.

Situacija je u međuvremenu počela da se stabilizuje, te mitrovički kej, koji je još od prvog dana bio poplavljen, sada više nije. Klupice, stepenište i košarkaški teren su ispod nivoa vode.

Slična je situacija i u Bošnjačkoj – delu severne Mitrovice koji je najgore prošao usled poplava. U Ulici knjaza Miloša, sa leve strane Ibra, reka se gotovo i vratila u korito, ali takođe je za sobom ostavila mulj. U pojedinim delovima ove ulice je nivo vode u prethodnim danima dostizao visinu od jednog metra.

Deo grada je već četiri dana bez struje.

Za sada nema informacija o tome kada će se normalizovati snabdevanje električnom energijom zbog toga što je trafostanica danima bila pod vodom. Privremeni organ je saopštio i da su ekipe Higijenskog zavoda i Crvenog krsta spremne kako bi nakon čišćenja izvršile dezinfekciju i sušenje.

Komentari

Vaš komentar