Povratak sa prazničnog vikenda: Kada se očekuju gužve u saobraćaju

Vesti 03. maj 202216:57 > 17:03 5 komentara
Naplatna stanica Beograd, Vrčin
N1/arhiva

Građani Srbije neradne dane imali su 2. i 3. maja, a veliki broj njih odmore je proveo širom Srbije. Trenutno na putevima nema gužve, iako je pojačan intenzitet saobraćaja, a ona se može očekivati u kasnim popodnevnim i večernjim časovima, upozoravaju iz AMSS i Puteva Srbije.

Prema rečima reporterke N1, na putu do naplatne stanice Beograd, nisu zabeležili gužvu, a nema je ni sada.

Upozoreno je da će do kraja dana biti malo jači intenzitet saobraćaja, jer se u to vreme građani vraćaju sa odmora, pa su i iz AMSS i iz Puteva Srbije upozorili da se u večernjem periodu može očekivati malo pojačan saobraćaj.

Dalibor Zmijanac iz Puteva Srbije rekao je da trenutno na naplatnoj stanici Beograd beleže pojačan intenzitet saobraćaja, ali bez zadržava, a slična situacija je i na ostalim čeonim naplatnim stanicama koje se nalaze na prilazu ka Beogradu.

„Tokom prethodna četiri dana kroz naplatnu stanicu Beograd prošlo je oko 190 hiljada vozila, u odnosu na isti period prošle godine beleži se porast od oko 24 odsto ili nešto više od 37 hiljada vozila. Povećali smo broj inkasanata na naplatnim stanicama. Molio bih učesnike u saobraćaju koji plaćaju gotovinski da pripreme tačan iznos novca kako bi ubrzali proces, a svi koji žele da prolaze bez zaustavljanja mogu da koriste uređaj za elektronsku naplatu putarine. Više od 500.000 učesnika u saobraćaju koristi uređaj za ENP“, kaže Zmijanac.

Dodaje da je juče na naplatnoj stanici Beograd zabeležen pojačan intetnzitet saobraćaja, te da je do kraja dana prošlo oko 25.000 vozila.

„Naši sugrađani su navikli poslednjeg trenutka da kreću na put, očekujemo nešto jači intenzitet saobraćaja u poslepodnevnim i večernjim časovima. Apelujemo na učesnike da nešto ranije krenu ka odredištu“, kaže on.

Upozorio je na radove na putu u rejonu petlje Bubanj potok i apelovao na učesnike da obrate pažnju na signalizaciju, prilagode brzinu kretanja i drže bezbedno odstojanje.

„Poslednjih nekoliko dana beležimo pojačan intenzitet saobraćaja, ali bez većih zadržavanja. Veći intenzitet saobraćaja se očekuje u kasnim popodnevnim i večernjim časovima, od 18 do 21h“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare