Povratnici Dragici Gašić obijen stan u Đakovici, ukradena i sigurnosna kamera

Vesti 27. jul 202116:23 15 komentara
Dragica Gašić nepoželjna u Đakovici
RTV KIM

Povratnica u Đakovicu Dragica Gašić je po povratku iz Кline i posete sestri u utorak zatekla obijen i ispreturan stan, ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Povezane vesti:

Direktor Kancelarije Petar Petković ocenio je da se nastavlja „sistemski progon jedine povratnice u Đakovicu“.

„Maltretiranje koje Dragica doživljava iz dana u dan direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena“, rekao je Petković.

Naveo je da su joj ne samo oduzeta blindirana vrata koja je obezbedila Кancelarija za Кosovo i Metohiju kako bi joj se povećala bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Đakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan.

Petković smatra da je „očigledno“ da su „oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu, i da su se njihove pretnje ostvarile“.

Upitao je gde je bila Кosovska policija da čuva Dragičin stan, gde su bile međunarodne misije i šta još ona treba da doživi i preživi da bi joj se omogućio opstanak u Đakovici.

Najavio je da će o najnovijem incidentu Kancelarija obavestiti Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Кosova i Metohije, kao i da će Кancelarija nadoknaditi Dragici Gašić svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za pravo na povratak, ostanak i opstanak na Кosovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare