Povređeni na protestu u Šapcu: Udario me automobilom i nosio me 15 metara

Vesti 15. jan 202216:36 > 19:5157 komentara

Dušan Tufegdžić, koji je povređen na današnjem protestu u Šapcu, kada ga je udario automobilom vozač audija, izjavio je za N1 da je tom prilikom zadobio povrede donjeg dela kičme i zgloba na levoj nozi.

„Mi smo stajali na blokadi, a taj čovek je pokazivao znake nervoze. Psovao nas je i pokušao je nasilno da prođe. Kada smo propustili jednu gospođu sa malim detetom, on je krenuo za njom, a ja sam u tom trenutku bio njemu okrenut leđima. Udario me je autom i nije se zaustavio. Nosio me je na automobilu jedno petnaestak metara“, kazao je Tufegdžić.

Povezane vesti

Dodaje da mu je leva noga ostala ispod branika automobila, kao i da on nije mogao nakon toga da se „baci“ ni levo ni desno.

„On nije pokazao ambiciju da stane, nosio me petneast metara, i u trenutku kada je zakočio, ja sam pao sa haube. Onda sam verovatno povredio donji deo kičme. Nisu povrede strašne, strašno je to što je on uradio građanima koji su mirno protestovali i pravili blokadu“, napominje on.

Prema njegovim rečima, policija je za vreme incidenta stajala sa strane i kaže da su se policajci „maltene smejali tom događaju“.

„Ljudi su tražili od njih da reaguju, a oni nisu regovali. Tek kada me je Hitna pomoć odnela iz preventivnih razloga, onda je i saobraćajna policija došla. Očevici kažu da je imao nameru da me ubije, ali ja ne mogu da verujem u to“, rekao je Tufegdžić.

Kako je naveo, osoba koja ga je udarila automobilom je član Srpske napredne stranke i „radi velike poslove za TENT“.

Kaže da ga neće tužiti ukoliko stane ispred njega i pogleda ga u oči, kao bi mu postavio par pitanja.

„Pošto je do juče bio niko i ništa, a sada je došao do ozbiljnijih  para, osilio se i misli da može da radi šta hoće. To mu ova država dozvoljava“, zaključio je Tufegdžić.

Komentari

Vaš komentar