Požar na Mokroj Gori ne ugrožava domaćinstva, jak vetar otežava gašenje

Vesti 02. avg 202109:08 0 komentara
Vatrogasci, vatrogasac, požar, vatra, gašenje požara, vatrogasna služba
Shutterstock

Oko 100 hektara šume i niskog rastinja gori na nepristupačnom području Mokre Gore, ali požar ne ugrožava domaćinstva.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da su vatrogasci cele noći gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta kako bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu što bliže požaru.

„Ima dovoljno vatrogasaca i opreme, postavljen je bazen za akumulaciju vode, helikopter je izvršio izviđanje i treba da se pristupi gašenju iz vazduha. Trenutno se pravi strategija za dalje postupanje da se požar što pre stavi pod kontrolu“, rekao je Cicvarić.

Uz visoku temperaturu, otežavajuća okolnost u gašenju požara su jak vetar i nepristupačan teren, dodao je on i ponovio da stanovnici nisu ugroženi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su na područuje Mokre Gore poslata još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara.

Na stadionu Kotroman postavljen je bazen za akumulaciju 18.000 litara vode za snabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara.

Deo vatrogasaca i dalje dežura u Murtenici gde je lokalizovan požar pre dva-tri dana, a više požara u više sela Zlatiborskog okruga je gašeno u prethodna dva dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!