Požega: Vanredna situacija zbog nestašice vode, zabrana zalivanja i perionica

Vesti 10. avg 202113:29 > 13:30 7 komentara
N1

Opština Požega proglasila je vanrednu situaciju zbog "drastičnog smanjenja vode" koju dobija iz sistema Rzav, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu te opštine.

Povezane vesti:

Na sednici štaba za vanredne situacije u utorak doneta je odluka da se proglasi vanredna situacija na celoj teritoriji opštine i da se preduzmu odgovarajuće preventivne mere koje će doprineti manjoj potrošnji vode.

Izričito je zabranjeno zalivanje dvorišta i parkovskih površina u gradu, kao i pranja ulica i platoa, a Komunalnoj inspekciji je naloženo da donese rešenja o zabrani rada perionica i autoperionica.

Štab je  naložio da se pojača rad Komunalne inspekcije na suzbijanju potrošnje vode preduzeća ili fizičkih lica koji se nesavesno ponašaju i troše vodu bez preke potrebe.

Opštinskoj upravi Požega je naloženo da u što kraćem roku nabavi dovoljan broj cisterni za vodu, kako za piće tako i za tehničku upotrebu.

Naloženo je i da JKP „Naš Dom“ Požega raspolaže sa vodom u skladu sa tehničkim mogućnostima i količinama koje dobija iz sistema Rzav, kao i da u toku sutrašnjeg dana obezbedi pristup starom izvorištu i organizuje punjenje cisterni tehničkom vodom,fizičkim licima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare