Predsednica EFJ za N1: Potezi Ane Brnabić podsećaju na neka mračna vremena

Vesti 08. apr 202308:57 77 komentara
N1

Maja Sever, predsednica Evropske federacije novinara (EFJ), kaže za portal N1 da iako u celom svetu svedočimo da se na talasu populizma kojem je jako "zgodno" političarima za sve okrivljavati medije i novinare, ovo što se događa u Srbiji je korak dalje.

Komentarišući targetiranje medija na tviteru od strane premijerke Srbije Ane Brnabić, ona ocenjuje da je neverovatno da Brnabić u ovim kriznim vremenima ima vremena da se bavi organizovanom kampanjom protiv medija.

„I tviter objava u kojoj ona usred radnog dana sedi nad naslovnim stranama i komentariše je u najmanju ruku neobična. Nema li ta žena nekog posla važnog za građane Srbije? Ovo što je poslednje objavljeno je zapravo zastrašujuće i podseća na neka mračna vremena. Ta sugestivna muzika, grafika, poruke… pritom ne razumem poentu“, navodi Sever.

Sagovornica portala N1 se pita zbog čega mediji ne bi pisali o Vučiću.

Pročitajte još:

„Vučić je predsednik Srbije i posao novinara je da pišu o njemu. Ipak, sve to što rade je vrlo opasno i u vreme dok se u mnogim evropskim zemljama i s predstavnicima državnih institucija zalažemo da izgradimo sistem zaštite novinara kako bismo mogli slobodno i sigurno raditi svoj posao važan za društvo i demokratiju, u Srbiji organizovani napadi na novinare počinju od onih koji bi trebalo graditi sigurno okruženje“, napominje predsednica EFJ.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je u četvrtak video snimak na svom Tviter nalogu, u kom se navodi da se predsednik Aleksandar Vučić češće pojavljuje na naslovnim stranama listova Danas i Nova, nego na naslovnicama prorežimskih tabloida.

„U utorak sam obećala da ću u narednih 48h pokazati da je Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama tabloida Danas i Nova, a ne nekih drugih. Mi iz SNS-a držimo reč. U 2023, Aleksandar Vučić je bio na neverovatnih 85 odsto naslovnih strana Danasa i čak 77 odsto Nove! Ubedljiva pobeda! Sve čestitke“, napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare