Predsednicima Srbije i Egipta prikazano naoružanje kojim raspolaže vojska

Vesti 21. jul 202220:22 > 20:23
TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi prisustvovali su prikazu sredstava naoružanja Vojske Srbije i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije.

Na poligonu Doma Garde u Beogradu predstavljeno je i borbeno vozilo pešadije „Lazanski“, najsofisticiranije i najmodernije teško oklopno vozilo koje je razvilo domaće preduzeće „Jugoimport“, pešadijsko borbeno vozilo „Lazar“, oklopno vozilo za protivoklopni raketni sistem velikog dometa „Miloš“ i vozilo „Nora“.

Predstavljen je i „Gavran“ – sistem bespilotne letelice – projektila, kao i višecevni modularni samohodni lanser raketa „Tamnava“.

TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Dva predsednika imala su priliku da vide vođenu raketu vazduh – zemlja Košava, sa bojevom glavom, koja se koristi za uništavanje udaljenih zemaljskih ciljeva koji ne moraju da budu direktno vidljivi u trenutku lansiranja, zatim naoružani dron „Obad“ i bespilotnu letelicu „Pegaz“.

Vučić je rekao da država čini sve da srpsko nebo bude sigurno, te da Srbija ne može da bude ugrožena ni od koga u regionu. On je istakao da će država nastaviti da ulaže u namensku industriju i da svoje proizvode prodaje svakom ko hoće da ih kupi.

TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Komentari (0)

Vidi sve komentare