Predsednik: Biće velikih personalnih promena u budućoj Vladi Srbije

Vesti 22. jul 202211:26 > 11:47 33 komentara
Tanjug/Nebojša Raus

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će biti velikih personalnih promena u budućoj Vladi Srbije, ali da će o tome voditi računa osoba koja dobije mandat za sastav novog kabineta.

Nakon posete vežbi Žandarmerije „Gruža 2022“, Vučić je rekao da će o budućem sastavu Vlade Srbije odlučivati novi premijer, a da će on svoje mišljenje reći na sednicama stranačkih organa.

Pročitajte još

„Ne morate da budete u Vladi deset, 15 ili 20 godina samo zato što vi mislite da treba da budete. Mislim da je potrebna i neka nova energija“, izjavio je Vučić.

„Tri godine su lagali da je moj brat povezan sa Jovanjicom“

Komentarišući tvrdnje da njegov brat Andrej ipak nije povezan sa najvećom farmom marihuane „Jovanjica“ u blizini Beograda, Vučić je rekao da je zahvalan zbog toga, ali da je i pre tri godine bilo jasno da je to bila laž.

„Nikada nije bilo nikakvog kontakta. Tri godine su lagali, a nije bilo dovoljno ni da dođe pravosnažna presuda. Svima je jasno da je to bila laž, ali šta ćemo mi sa te tri godine? Šta će da rade Andrejeva deca? Šta mislite kako mu je bilo tri godine, kako je bilo svima nama zbog najmonstruoznijih laži? Hoće li neko da kaže: ‘Izvinite’, zbog toga što su govorili da smo proizvođači droge ili prodavci, iako je suludo to i pomisliti“, rekao je on.

„Uložićemo još sto miliona evra u vojnu industriju“

Vučić je kritikovao hrvatske medije zbog načina na koji su izveštavali o poseti egipatskog predsednika Srbiji. Posebno mu je zasmetalo to što su ga optužili da je „divljao“ prilikom prikaza naoružanja i vojne opreme egipatskom predsedniku u kasarni Topčider.

„Kako sam divljao? Nego šta nego ćemo da nastavimo da izvozimo oružje i ulažemo u vojnu industriju. U narednom periodu još 100 miliona evra ćemo uložiti“, rekao je on.

On je dodao da je mnogo važno da Srbija razvija prijateljske odnose sa Egiptom, jer je to najveća mediteranska zemlja i jedna od najuticajnijih afričkih i arapskih zemalja.

„I u islamskom svetu je to zemlja sa ogromnom ulogom i bila mi je čast da tri dana budem domaćim egipatskom predsedniku. Mislim da je to temelj dobre saradnje koje ćemo imati i u oblasti poljoprivrede, trgovine, kao i u vojnoj industriji“, rekao je Vučić.

„Probleme oko gasa ćemo rešiti određenim sumama novca“

Vučić je izjavio da će Srbija probleme oko gasa rešiti „određenim sumama novca“, tako da građani nemaju potrebe da brinu.

„Važno je da snažimo svoju zemlju, da uvek imamo dovoljno novca, da ni od koga ništa ne čekamo i da sve možemo da kupimo, da imamo dovoljno vojne i policijske snage i to su važne stvari“, rekao je Vučić

„Hvala pripadnicima MUP što su uvek tu za Srbiju“

Vučić je prisustvovao prikazno-taktičkoj vežbi Ministarstva unutrašnjih poslova „Gruža 2022“ i ocenio izvođenje vežbe sa „vrlo dobro“.

Predsednik Srbije je, u svom obraćanju kod jezera Gruža kod Knića, rekao da je u vežbi učestvovalo 209 pripadnika MUP i naglasio da je bila veoma naporna i zahtevna.

„Čak i ja koji nisam ekspert video sam mnogo detalja zbog čega je ovo bilo teško izvesti, posebno u ovakvim vremenskim uslovima“, kazao je Vučić.

On im se zahvalio što su „uvek tu za Srbiju, kada je potrebno zaštititi zemlju“ i istakao da je očuvanje sigurnosti i bezbednosti od presudnog značaja.

Predsednik Srbije je učesnicima vežbe poručio da vode računa o sebi, jer su važni i svojim porodicama, ali podjednako i državi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare