Predsednik Fiskalnog saveta „na meti“ poslanika vladajuće većine

Vesti 14. okt 202113:59 12 komentara
veroljub arsić
FoNet/Aleksandar Barda

Prepodnevni deo zasedanja Skupštine Srbije obeležio je niz kritika poslanika na račun predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića, iako je nadležni odbor predložio da se izveštaj tog saveta usvoji. Kao i svaki put kada je u skupštini Pavle Petrović, u kritikama na račun njegovog rada prednjačio je poslanik SNS-a Veroljub Arsić.

On je ukazao da izveštaj nisu potpisala sva tri člana Fiskalnog saveta, a da Bojan Dimitrijević kao novi član saveta, nije učestvovao u kreiranju izveštaja.

Kao, kako je rekao, „vrhunski bezobrazluk“ ocenio je objašnjenje da Dimitrijević nije učestvovao u radu zato što nije bio član Fiskalnog saveta 2020. godine.

Pročitajte još:

Petrović je više puta ponovio da se savet sastajao onlajn zbog pandemije, da nije hteo da Dimitrijeviću „nameće odgovornost za izveštaj u čijem kreiranju nije učestvovao“, ali da ga svakako, ako želi, može potpisati.

Arsić je i na to burno reagovao i naveo da je i skupština mogla „da kaže da se sastajala onlajn“ ali da to nije po Poslovniku, i ponovio da Petrović krši zakon i isključuje Bojana Dimitrijevića iz rada.

Posle nekoliko replika za kršenje Poslovnika javio je poslanik SPS-a Đorđe Milićević koji se obraćao Pavlu Petroviću vrlo oštro i direktno.

„Nemojte da potcenjujete Skupštinu i nije vam prvi put, to ste radili i sa vladom, zna se šta je čija odgovornost, a naša odgovornost je malo veća od vaše, jer nas biraju građani. Nemojte da govorite da je pandemija razlog što se niste sastali, hoćete da kažete da smo mi blesavi i neodgovorni, da kršimo mere“, rekao je Milićević.

Raspravu je prekinuo predsednik Skupštine Ivica Dačić podsetivši da je nadležni Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, predložio da se izveštaj Fiskalnog saveta prihvati, te da je o tome trebalo da raspravljaju na sednici odbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare