Predsednik: Nikada nisam obećao građanima ceo snimak nesreće iz Doljevca

Vesti 30. avg 202211:48 154 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da nikada nije obećao građanima da će imati prilike da vide kompletan snimak saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, već da je to ponudio samo "zainteresovanim stranama", odnosno porodici.

Pročitajte još

„Radi se presuđenoj stvari… Nemam problem sa tim, niti sam bio u autu niti pored, niti bilo koga štitim. Pitajte sudiju i rešite taj problem već jednom. Niko vas nije lagao“, rekao je Vučić u Predsedništvu.

Apelacioni sud u Nišu je krajem prošle godine osudio na četiri i po godine zatvora Dejana Stanojevića, vozača bivšeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, zbog saobraćajne nesreće iz 2018. godine na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (51).

Podsetimo, Vučić je 22. avgusta 2019. za Glas Amerike izjavio da će „učiniti sve što je u njegovoj moći“ da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe kod Doljevca.

„To ću da uradim, ja Vas molim da izađete na televiziju da se izvinite za sve laži koje smo izgovarali o ovom slučaju. I ništa više. Da li zaista mislite da bih bio budala da pogledam snimak i da vam kažem da je to tako. A da znam da taj snimak postoji koji bi dokazivao nešto drugo. Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne države organe kao predsednik Republike da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci“, kazao je tada Vučić u intervjuu za Glas Amerike.

Snimak Vučićeve izjave za Glas Amerike iz 2019. godine:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare