Predsednik opštine Batočina koji vređa novinare bi da postane prosvetni savetnik

Vesti 12. jun 202315:27 6 komentara
Shutterstock/Smalaw

Školska uprava Kragujevac ovih dana će saopštiti rezultate konkursa za izbor samostalnog prosvetnog savetnika, a među četvoro kandidovanih je i Zdravko Mladenović (SNS), predsednik opštine Batočina, široj javnosti poznat po verbalnim napadima i vređanjima novinara Junajted Medije (UM).

Prema saznanjima N1 od izvora zaposlenog u prosveti, Komisija za izbor obavila je intervjue sa kandidatima o opštim, funkcionalnim i ponašajnim kompetencijama budućeg samostalnog prosvetnog savetnika.

Od četvoro kandidata javnost najbolje poznaje Zdravka Mladenovića, lidera naprednjaka u Batočini, čoveka koji je u maju prošle godine na društvenoj mreži brutalno izvređao redakciju TV Nova i Zlatiju Labović, reporterku te televizije, nazivajući ih ‘‘klovnovima, izdajnicima, dezerterima i pojavom‘‘.

Taj govor mržnje javnog funkcionera usledio je kao ‘‘reakcija‘‘ na prilog u jutarnjem programu, u kome je predstavnik opozicije Batočine kritikovao lokalnu vlast zbog rupa na putu.

O „kompetencijama“ lidera SNS u Batočini svedoči i incident sa sednice Skupštine opštine Batočina 20. decembra 2021. godine kada je Zdravko Mladenović pokušao da iz sale u kojoj je zasedalo zakonoidavno telo opštine (skupština) izbaci kao izvršna vlast novinara N1 televizije Milana Nikića. Pozvao je i policiju, ali pripadnici PS Batočina nisu došli , iako se nalaze u zgradi pored opštine. Ostali odbornici vladajuće većine u SO Batočina su psovali i vređali novinara UM.

Tada je Udruženje novinara Srbije osudilo vređanje i pokušaj udaljavanja sa sednice Skupštine opštine Batočina novinara televizije N1 Milana Nikića i zatražio da se odbornici i predsednik opštine Zdravko Mladenović izvini Nikiću, saopštio je UNS.

Takođe, Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je, kako su naveli, besprizorno ponašanje lokalnih funkcionera iz opštine Batočina, koji su, kako kažu, psovali, vređali, pa čak i pretili dopisniku N1 Milanu Nikiću iz Kragujevca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare