Predsednik, premijerka, predsednik parlamenta i ministri čestitali Uskrs

Vesti 16. apr 202308:12 84 komentara
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije, predsednica Vlade Srbije, predsednik Skupštine Srbije, ministri i ostali zvaničnici čestitali su Uskrs.

Predsednik Aleksandar Vučić je uputio čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji, kako se navodi, Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

Pročitajte još

„Vaša svetosti, srdačno Vam čestitam najveći hrišćanski praznik, Vaskrs Gospoda Isusa Hrista. Neka Praznik nad praznicima u kome slavimo radost večnog života bude nepresušni izvor snage i optimizma. Čuvajući svoju veru i tradiciju i snažeći vrline mira ljubavi i tolerancije – zajedničkim trudom, strpljenjem i mudrošću branimo naše državne interese i doprinosimo razvoju Srbije. Srpski narod nalazi se u stalnoj situaciji borbe za sopstveni opstanak, očuvanje duha i snage nacije i zato, Vaša svetosti, verujem da će praznične molitve i liturgije doprineti našem jedinstvenom odgovoru svima koji žele poniženje i nestanak Srbije. U vremenu izazova koji se, kao i pred celom svetskom zajednicom, postavljaju i pred našom zemljom, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja nepokolebljivo svedočanstvo Istine i Ljubavi Božije. Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da ih provedete u miru, ljubavi i radosti. Hristos vaskrse!“, navodi se u saopštenju poslatom iz Predsedništva.

Brnabić: Razumevanje, solidarnost i uvažavanje da ostanu temelj našeg društva

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Uskrs njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

„Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja, i u tom duhu građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima. Razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Srbije. U ime Vlade i u svoje ime, građanima Srbije čestitam Uskrs sa željom da praznik provedu u krugu najmilijih, porodice i prijatelja. Hristos vaskrese“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Orlić: Najveći hrišćanski praznik svet i ove godine dočekuje suočen sa iskušenjima

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

„U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam Vaskrs Sina Božijeg. Najveći hrišćanski praznik i ove godine čitav svet dočekuje suočen sa brojnim izazovima i iskušenjima – upravo zato i rešeni da našu slogu i naš mir čuvamo, mi delimo i zajedničku želju, da naše molitve za blagostanje i dobro svih nađu svoj put i budu uslišene, da nas Vaskrs ispuni nadom i verom, podseti na važnost čuvanja zajedništva i ljubavi među ljudima. Nalazeći snagu u neprolaznim vrednostima pravoslavlja, zasigurno ćemo, kao i do sada, nastaviti da budemo mudri, odgovorni, ali i odlučni, da na čvrstim temeljima koje smo postavili – svoju Srbiju gradimo dalje, na dobrobit svih naših građana i čitavog srpskog naroda. Hristos voskrese!“, izjavio je Orlić.

Gojković: Duhovna snaga Vaskrsa da nas nadahne da prevaziđemo sve izazove

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je čestitku građanima, vernicima i sveštenstvu koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

„Svim građanima upućujem srdačne čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika, u uverenju da će duhovna snaga Vaskrsa, simbolični trijumf života, biti nadahnuće da u ovim teškim vremenima prevaziđemo sve izazove i iskušenja. Proslavljamo ovaj praznik sa nadom da će Vaskrs svima dati snagu i mudrost i osnažiti neprolazne hrišćanske vrline ljubavi, razumevanja i požrtvovanja, posebno danas kada nam je više nego ikad potrebno jedinstvo i zajedništvo. Želim vam da praznične dane provedete u miru, dobrom raspoloženju, zdravlju i duhovnom blagostanju. Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu, srce i sve domove toplinom i ljubavlju! Hristos vaskrse!“, poručila je Gojković.

Martinović: Dokazali smo da imamo odlučnost da stvaramo uslove za još bolju budućnost Srbije

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović čestitao je Vaskrs Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima u Srbiji koji praznik slave po julijanskom kalendaru.

„U susret Vaskrsenju Hristovom, simbolu pobede života, radosti i dobrog nad zlom, svim vernicima koji u nedelju proslavljaju praznik želim da ga provedu sa svojim najbližima, u ljubavi i toplini vere. Vođeni vrlinama sloge, praštanja i zajedništva, dokazali smo da, uprkos svim izazovima, imamo snagu i odlučnost da stvaramo uslove za još bolju budućnost naše Srbije i svih naših građana. Neka vam najveći hrišćanski praznik donese dobro zdravlje, duhovni mir i prosperitet. Srećan Vaskrs!“, navodi se u saopštenju Martinovićevog ministarstva.

Ružić: Vaskrs je simbol novog početka, praznik nade i ljubavi

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je Vaskrs svim vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

„Vaskrs je simbol novog početka i praznik nade i ljubavi. Dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih, s mirom u duši i ljubavlju u srcu. Neka nas ovaj sveti dan podseti na najveće vrednosti našeg društva, kao što su novo rađanje, zajedništvo, međusobno razumevanje i nesebično davanje. Radujmo se, praštajmo i poštujmo jedini druge. Hristos vaskrese!“, navodi se u čestitki ministra Ružića.

Mali: Praznik koji simbolizuje pobedu života

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali čestitao je Vaskrs patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

„Želim Vam da praznik koji simbolizuje pobedu života provedete u dobrom zdravlju i sreći, ispunjeni mirom i spokojem. Vaskrs je vreme da se posvetimo bližnjima, ali i da pokažemo humanost, poštovanje, toleranciju i razumevanje prema svima koji su drugačiji i različiti. To je prilika da se podsetimo na hrišćanske vrednosti i ispunimo naša srca ljubavlju, dobrotom, praštanjem. Neka nas praznik nad praznicima nadahne mudrošću i ojača duh bliskosti i jedinstva, kako bismo se lakše i bolje izborili sa svim izazovima i nedaćama pred kojima se nalazi naša zemlja i čitav svet. Jedino zajedno, složni, negujući ljubav i gledajući unapred, možemo doprineti napretku i prosperitetu Srbije, a sve za dobrobit našeg naroda. Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!“, poručio je Mali u čestitki.

Kisić: Uskrs da nas podseti na najvažnije vrednosti svakog čoveka

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je patrijarhu Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Uskrs, sa željom da svaka porodica bude ispunjena srećom, mirom i slogom.

„Neka nas Uskrs sve zajedno podseti na najvažnije vrednosti svakog čoveka. Slaveći Hristovo vaksrsenje, iznova se podsećamo da su ljubav, praštanje i međusobno razumevanje bezvremenske vrednosti kojima svi težimo“, navodi se u čestitki.

Ministarka Kisić je građanima poželela da ovaj veliki praznik provedu u zdravlju i blagostanju, okruženi svojim najbližima i pozitivnim mislima.

Selaković: Uskrs da nas nadahne da odvažno gledamo u budućnost

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru, uz želju da vaskrsna radost osvetli njihove domove i da praznik provedu u miru i ljubavi.

„Neka blagi i svakom radošću ispunjeni dan, kada proslavljamo Vaskrs taj najuzvišeniji izraz Ljubavi Božje prema čoveku, bude večno nadahnuće da odvažno gledamo u budućnost i neumorno radimo izgrađujući sami sebe i našu otadžbinu, Republiku Srbiju“, poručio je Selaković u čestitki.

Milićević: I ovaj praznik provodimo u vremenima teških iskušenja za naš narod na KiM

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević čestitao je Vaskrs svim pravoslavnim vernicima u zemlji i rasejanju.

„Najveći hrišćanski praznik i ove godine proslavljamo u vremenima teških iskušenja sa kojim se susreće naš narod na Kosovu i Metohiji. Želim da Vaskrs, praznik pobede života i dobra nad smrću i zlom, bude najsnažniji podsticaj svima nama, da odlučno gledajući napred, svako u skladu sa svojim dužnostima i mogućnostima unapređujemo našu Republiku Srbiju i obezbedimo mir i bolji život za svu našu decu. Vaskrs nas uvek podseća da nema tih iskušenja i nevolja koje ne možemo da prevaziđemo ako smo složni i odlučni“, poručio je Milićević.

Popović: Neka radost pobede života nad smrću bude nadahnuće

Ministarka pravde Maja Popović uputila je vaskršnju čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju, sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, kao i svim hrišćanima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

„Iskreno Vam čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs Sina Božijeg. Neka radost pobede života nad smrću bude nadahnuće da smelo i hrabro radimo na napretku Republike Srbije i svih njenih građana, očuvanju nacionalnih i državnih interesa. Želim da Vaskršnje praznike provedete u obilju duhovne radosti i blagoslova. Hristos vaskrse!“, stoji u čestitki ministarke pravde.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare