Predsednik Sindikata Zastava oružje sprečen da uđe na sednicu Nadzornog odbora

Vesti 18. apr 202214:37
N1

Predsedniku Sindikata Zastava oružje Draganu Iliću nije omogućeno prisustvo sednici Nadzornog odbora fabrike.

Kako se navodi u saopštenju, nakon ulaska predsednika Sindikata u prostoriju za održavanje sednice, Ivica Marjanović, predsednik Nadzornog odbora, je održavanje sednice izmestio u kancelariju generalnog direktora.

Pročitajte još

Kada je Dragan Ilić pokušao da uđe u tu kancelariju, Ivica Marjanović je leđima zablokirao vrata sa unutrašnje strane, kako bi sprečio prisustvo predsednika Sindikata sednici.

„Prisustvovanje sednici Nadzornog odbora Zastava oružje AD je dogovor sa sastanka predstavnika Sindikata Odbrambene industrije Srbije sa državnim sekretarom i predsednikom Saveta za odbrambenu industriju Brankom Živanovićem, održanog 11. marta 2022. godine u Beogradu. Tom prilikom je zaključeno da sindikati fabrika prisustvuju sednicama Nadzornog odbora preduzeća, kako bi se smanjio osnov za prisustvo sindikata Savetu za odbrambenu industriju Srbije“, istakli su iz Sindikata.

Dodaju da je Dragan Ilić odustao od dalje namere da prisustvuje sednici Nadzornog odbora, jer je održavanje sednice izmešteno na nepoznatu lokaciju.

„Onemogućavanje prisustva sednici Nadzornog odbora je još jedan pokušaj predsednika Nadzornog odbora Ivice Marjanovića da spreči informisanje predstavnika zaposlenih o fabričkim problemima, zbog čega fabrika tone u sve veću krizu“, zaključeno je u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje.

Komentari

Vaš komentar