Oprema Doma zdravlja u SNS-u: Predsednik Opštine Svilajnac kaže – protivzakonito

Vesti 27. jun 202119:45 6 komentara

Kako funkcionišu zdravstveni pregledi u unutrašnjosti Srbije koji bi trebalo da budu dostupni svim građanima? U Svilajncu je kako javljaju lokalni mediji, zdravstvena provera premeštena u Opštinski odbor Srpske napredne stranke. Predsednik opštine Svilajnac za N1 kaže da je takav čin protivzakonit.

Naprednjaci iz Svilajnca pomislili su da ako se vakcinacija odvija u školama, tržnim centrima ili sportskim halama, da je isto moguće i sa zdravstvenim pregledima, pa su, kako navodi portal Infocentrala, pokupili opremu iz Doma zdravlja i preneli je u stranačke prostorije. Tako su im javili lekari iz Doma zdravlja.

POVEZANE VESTI

Kako se navodi na portalu Infocentrala, lekari iz Doma zdravlja su im javili da su „ljudi natovarili pun sanitet, koji je inače opština dala na upotrebu Domu zdravlja, državne i opštinske imovine, pre svega imovine građana Svilajnca, i odneli da reklamiraju stranku. Ultrarzvuk je donacija Vlade Japana, u ugovoru o poklonu piše da ukoliko se aparat zloupotrebi, Vlada Japana ga može uzeti i pokloniti nekom drugom“.

Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže za N1 da događaj ne treba politizovati, ali da je odgovornost na direktoru Doma zdravlja.

„Ja ne mogu da vam kažem zbog čega su oni to uzeli, piše da bi radili preventivne preglede u organizaciji Opštinskog odbora. Ja mogu da vam kažem da je to protivzakonito“, kazao je Milanović.

N1: Šta će se preduzeti povodom toga?

Milanović: S obzirom na to da već godinu dana Dom zdravlja ne pripada Opštini Svilajnac, nego Ministarstvu zdravlja, u ponedeljak ćemo kontaktirati Ministarstvo i da ih zamolimo da u skladu sa njihovim mogućnostima, oni su osnivači, preduzmu određene radnje prema odgovornima u Domu zdravlja.

Na Fejsbuk stranici Opštinskog odbora SNS-a Svilajnac ta stranka se pohvalila svojim humanim radom. Saopšteno je da se akciji odazvalo više od 40 penzionera kao i da je ona samo jedna u nizu koje su u planu, a naveli su i uz čiju pomoć je sprovedena.

„U saradnji sa poliklinikom Toskić, a uz nesebičnu i svestranu podršku Unije žena, organizovani su zdravstveni preventivni pregledi penzionera sa teritorije opštine Svilajnac“, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNS Svilajnac.

Portal Infocentrala navodi da je u svemu učestvovao deo medicinskih radnika, na čelu sa direktorkom Doma zdravlja u Svilajncu, kao i doktorkom koja je poverenica SNS, Tanjom Toskić-Lalović, a koja ima i privatnu ordinaciju.

„Vadili su u SNS kancelariji krv penzionerima, radili ultarzvučne preglede, kako se i vidi na fotografijama“, objavio je portal Infocentrala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare