Predsednik Srbije u Briselu razgovarao i sa liderima Francuske i Austrije

Vesti 23. jun 202217:0829 komentara
Izvor: TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu je odvojeno razgovarao sa liderima Francuske i Austrije o procesu evrointegracija, geopolitičkoj situaciji i globalnim temama.

Na marginama samita lidera EU i Zapadnog Balkana, Vučić je, kako je naveo na Instagramu, imao „kao i uvek, više nego prijateljski sastanak“ sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o najbitnijim regionalnim i globalnim temama.

POVEZANE VESTI

„Srbija podržava predlog o formiranju nove evropske političke zajednice, jer je to jedini način da nas lideri Evrope čuju i dobar način za nas da češće slušamo naše evropske kolege i da saznamo kako oni razmišljaju“, napisao je Vučić.

On je naveo da je posle samita imao i „odličan razgovor“ sa kancelarom Austrije Karlom Nehamerom.

„Iskoristili smo priliku nakon samita da razgovaramo o našim bilateralnim odnosima, geopolitičkoj situaciji i evropskom putu Srbije, za koji Austrija pruža punu podršku. Pored toga, dobio sam poziv da posetim Austriju, što sam prihvatio“, dodao je Vučić.

Po okončanju samita, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, Vučić je rekao da danas nije došlo do napretka u evrointegracijama regiona i izrazio nadu da će se situacija promeniti do kraja godine.

Vučić je kazao i da su mnoge države članice EU kritikovale Srbiju zbog odnosa prema ruskom ratu u Ukrajini.

Komentari

Vaš komentar