Predsednik Starog grada: Neće biti seče drveća i ukidanja parkinga u Solunskoj

Vesti 13. jun 202117:32 12 komentara
Opština Stari grad

Predsednik beogradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović izjavio je da neće biti seče drveća i ukidanja parking mesta u Solunskoj ulici na Dorćolu.

Kako je objavljeno na sajtu opštine Stari grad, Marjanović je razgovarao sa upravnicima i predstavnicima stambenih zajednica iz Solunske 23, 25, 30, 32, 34, 36 i 38 koji su se u subotu zvanično obratili opštini.

Povezane vesti

„Gradska opština Stari grad je na vašu inicijativu postigla dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da se dalji radovi u Solunskoj ulici, koji su bili predviđeni za izvođenje prema ugovoru o nedostajućoj infrastrukturi, a koji bi podrazumevali seču nekoliko stabala i ukidanje parking mesta, obustavljaju, tj. da radovi u Solunskoj neće biti ni započeti“, rekao je Marjanović.

U saopštenju se navodi da ono što preostaje da se uradi jeste završetak trotoara u Dračkoj ulici, u kojoj je u prethodnih dva meseca zamenjena dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža i postavljena nova asfaltna podloga.

Stanari u Solunskoj ulici protestovali su prethodnih dana zbog najave pretvaranja ulice u dvosmernu i seče dvadesetak stabala sve zbog, kako stanari kažu, omogućavanja dolaska autobusa do hotela „Mona“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare