Predsednik u Sjenici poručio Bošnjacima da je Srbija njihova zemlja

Vesti 26. dec 202117:58 28 komentara
instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Bošnjacima, koji žive u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru kako želi da se oni osećaju kao i svi drugi građani Srbije i poručio im da je Srbija njihova zemlja.

Sastanak Vučića sa predstavnicima Tutina, Sjenice i Novog Pazara, kao i sa predstavnicima mesnih zajednica i građanima počeo je oko 14 sati i trajao je više od tri sata.

Najviše se raspravljalo o uvođenju gasa, stabilizaciji snabdevanja strujom i izgradnji putne infrastrukture, jer su se građani, tražeći pomoć za svoja sela, žalili na nepostojanje seoskih i lokalnih puteva, kao i na stanje školskih objekata, sportskih sala u školama, stanje domova kulture u mesnim zajednicama.

Vučić je rekao da će sutra detaljno razgovarati o infrastrukturnim projektima u Novom Pazaru, te obećao da će se u jednom selu uraditi ili sportska sala ili dom kulture, dok će u Kneževcu biti urađena rasveta.

On je najavio da će se razgovarati o tome kako da se po dve osobe u opštini osposobe, kako bi pružale sve informacije o subvencijama za poljoprivredu.

Tokom sastanka javila se i svastika Edina Hamidovića iz Sjenice, koji je preminuo od posledica ranjavanja kada je na njega dok je šetao sa suprugom i decom pucano iz automobila u pokretu.

Ona je zatražila da sazna tok istrage i ukazala da za njenu sestru i njeno sedmoro dece nije bezbedno da dođu u Sjenicu.

Vučić je rekao da ono što je sigurno da je će tužilac obaviti svoj posao u skladu sa zakonom i poručio da ne postoji dovoljan razlog da se poteže oružje i niti da se neko liši života.

Na pitanja su, osim Vučića, odgovarali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.
Milorad Grčić iz Elektroprivrede Srbije, koji je rekao da je naplata struje u Tutinu ispod 49 odsto, ukazao je da grad Novi Pazar duguje 143 miliona dinara za struju, Sjenica 173 miliona i Tutin 14,7 miliona, a da na nivou cele Srbije dug iznosi oko 700 miliona.

Vučić je izjavio da se problem velikih dugovanja za struju javnih preduzeća u tom gradu, kao i u Novom Pazaru i Tutinu, može rešiti kroz reprogram, ali da država „još nikome porez nije oprostila“.

Vučić je, tokom razgovora sa građanima, predstavnicima mesnih zajednica i javnih preduzeća u ovim opštinama, rekao da „ne postoji mogućnost da se otpiše porez, koji mora da se plati“, povodom toga što te tri opštine za struju duguju polovinu od oko 700 miliona dinara, koliko je ukupan dug prema EPS svih gradova, opština i javnih preduzeća u Srbiji.

„Ne možete ništa da uradite jer imate mesečnu obavezu da plaćate velike kamate. Samo za struju tri opštine duguju 400 miliona dinara, skoro četiri miliona evra“, rekao je Vučić i dodao da je taj problem u opštini Sjenica moguće rešiti prebijanjem duga JP PEU „Resavica“ prema opštini. On je rekao da je njegova poseta Sjenici „van izborne kampanje i da neće doći u izbornoj kampanji“, ali da ljudi kada izadju na izbore treba da gledaju „da li je neko uradio put, kanalizaciju, vodovod“.

Sastanku su prisustvovale i ministarke privrede, zaštite životne sredine, državne uprave i lokalne samouprave i pravde, Anđelka Atanasković, Irena Vujović, Marija Obradović i Maja Popović, kao i ministari saobraćaja i zdravstva Tomislav Momirović i Zlatibor Lončar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare