Predsedništvo SNS pozvalo građane da izađu masovno na referendum

Vesti 11. jan 202219:24 > 19:38 211 komentara
N1

Član Predsedništva SNS Igor Mirović izjavio je posle sednice tog tela da SNS poziva građane da izađu na referendum u nedelju i da glasaju za ustavne promene. Predsedništvo je, kaže odlučilo i da se počnu pripreme za izbore koji će biti održani 3. aprila i da politički program SNS bude okosnica političkog programa Srbije i u narednom periodu.

„Doneli smo danas važnu odluku da pozovemo građane da u što većem broju izađu na refenedrum u nedejju 16. januara i da utiču da se u budućnosti stvore uslovi za što efikasnije i bolje organizovano nezavisno pravosuđe u odnosu na ono sa kojim živimo i s kojim smo se suočavali prethodnih decenija“, rekao je Mirović na konferenciji za novinare.

Povezane vesti

Dodao je da je bila živa rasprava na tu temu i da su velikom većinom doneli tu odluku.

SNS je pozvala građane da to podrže i verujemo da će se masovno odazvati pozivu, da ćemo svi zajedno podržati ustavne amndmane i graditi važan segment života koji je bio pod kontrolom parapolitičkih struktura, poput onik koji su 2009. godine politizovali pravosuđe i doveli do problema, rekao je Mirović.

Započećemo proces koji građani traže, da je veća efikasnost pravosuđa, kroz promene omogućićemo nezavisnost pravosudne funkcije, rekao je Mirović i dodao da ne može da kaže ko je na predsedništvu bio protiv odluke da se građani pozovu da masovno izađu na referendum jer, kaže – to nije lepo.

Kaže da su razmatrali pitanja za izbore, budući da slede predsednički i parlamentarni izbori, kao i oni za Skupštinu grada Beograda i nekoliko lokalnih parlamenata.

Mirović je dodao da će do kraja meseca održati još jednu sednicu Predsedništva i Glavnog odbora na kojoj će razmotriti pitanja koalicionih saveza. „Danas o tome nije bilo reči, jer tek predstoje razgovori sa koalicionim partenrima“, dodao je Mirović.

Kaže i da je želja članova Predsedništva i birača da se Vučić kandiduje na izborima, ali da o tome nije bilo reči danas.

„Ali ne krijemo nameru, želju i volju da ga podržimo na sledećim izborima i uveren sam da će prihvatiti da bude kandidat za predsednika, i da će pobediti. To neće biti lako, očekuje nas veliki trud da svi naši birači izađu na izbore, i da shvatimo da je važno održati kontinuitet“, rekao je Mirović i dodao da očekuje do kraja meseca i njegov i stranački jasan stav po tom pitanju.

Istakao je i da su veoma teške brojke kada je o koroni reč. „Pričali smo i o tome, država će se potruditi da na svim biračkim mestima se obezbedi način glasanja koji nece ugroziti nijednog glasača, člana komisije, volontera, ne treba imati bilo kakav strah po tom pitanju“, rekao je Mirović.

On je dodao da o situaciji u Tamnavi nije bilo reči, ali da to zahteva punu „pažnju vlade i nadležnih organa.

U sedištu Srpske napredne stranke na Novom Beogradu održana je sednica Predsedništva te stranke, kojom je predsedavao Vučić.

Sednici su prisustvovali, između ostalih, Ana Brnabić, Siniša Mali, Tomislav Momirović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Zlatibor Lončar, Aleksandar Šapić, Darija Kisić Tepavčević, Igor Mirović…

Tanjug/Miloš Milivojević
Tanjug/Miloš Milivojević
Tanjug/Miloš Milivojević
Tanjug/Miloš Milivojević
ALEKSANDAR VUČIĆ ALEKSANDAR VUČIĆ
Tanjug/Miloš Milivojević

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare