Predsedništvo: SUBNOR uručio Vučiću medalju borca

Vesti 20. okt 202214:07 70 komentara
TANJUG/ RADE PRELIC

Savez udruženja narodnooslobodilačkih ratova Srbije (SUBNOR) uručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću medalju borca, uz obrazloženje da je dolaskom na vlast "uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda", saopšteno je iz Predsedništva.

Predstavnici SUBNOR-a istakli su na sastanku, povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, da je uz Vučićevu podršku taj zavez ove godine domaćin Evropske konferencije antifašista.

„Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obeležavajući herojska dela boraca sa Paštrika i Košara, kao i svih ostalih učesnika u borbi protiv NATO agresije“, naveli su predstavnici tog saveza.

Istakli su i da Vučiću Medaljom boraca na ogrlici „odaju priznanje kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regionu“.

Predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na uručenom priznanju i istakao da srpski narod „nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad“, kao i da „današnja jaka i slobodarska Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare