Predstavnici opozicije: Posle 10 godina SNS više nije u stanju da formira vlast u Beogradu

Vesti 03. mar 202410:16 129 komentara

Danas je poseban dan za sve Beograđane i mene lično, kada nakon 10 godina SNS više nije u stanju da formira vlast u Beogradu, rekao je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda sa liste SPN.

„I pored enormne krađe građani su im poručili da ih više ne žele. Lično mi je bila čast da budem kandidat za gradonačelnik liste Srbija protiv nasilja, za koju je glasalo 325.000 građana. Hvala njima, ali i svima koji su glasali da SNS više ne uništava ovaj grad“, rekao je on.

Izbori će biti ponovljeni, uslovi će biti promenjeni i „Beograd dobija novu šansu da ima vlast kakvu zaslužuje“, dodao je.

„Pred nama je vreme koje zahteva još veće jedinstvo kada svi zajedno moramo da ovu promenu nastavimo do kraja“, zaključio je.

Odbornik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put doživeo poraz posle desetak godina u Beogradu.

„I pored krađe glasova, inženjeringa, Srpska napredna stranka ne može da formira vlast. Beograđani su pokazali da ne žele Vučića, kao ni Srpsku naprednu stranku, već žele promene“, rekao je Pavlavić u holu Skupštine Beograda.

On je rekao da „ulazimo u period kad mora da se utvdi ko je dao nalog da se pokrade izborna volja Beograđana“, kao i da je glavni grad Beograd danas centar kriminala, korupcije i pranja para.

Dobrica Veselinović rekao je da im predstoji borba za ispravljanje neragularnosti.

N1

„Moramo da rešimo situaciju u medijima, REM svoj posao ne radi. Moramo da dodelimo petu frekcenciju, zaustavimo funkciionersku kampanju, sprečimo pritiske na birače. Ovo je bitka koja određuje budućnost našeg društva“, kazao je on.

Opozicija tek treba da odluči o načinu izlaska na izbore i kandidatima, dodao je.

„Datum ne može da padne usred praznika i da licitiramo sa time“, istakao je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare