Đilas nakon konsultacija: Neprirodno bi bilo da budemo deo ove vlasti

Vesti 18. jul 202215:52 > 17:32 50 komentara
Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije nikada neće biti deo trenutne vlasti.

„Neprirodno bi bilo da budemo deo vlasti. Nikada nećemo biti opozicija Srbiji. Naša ideja je bolja i demokratskija Srbija“, rekao je Đilas ispred Predsedništva nakon konsultacija za mandatara nove Vlade Srbije.

On je dodao da je ta koalicija predsedniku iznela zamerke na prethodne vlade i da je jedan od glavnih prioriteta da parlament bude mesto debate.

„Razgovor je bio pristojan. Radićemo na pokušaju bolje komunikacije dve Srbije. Da se na sednici debatuje. Suština bavljenja politikom je da Srbiji bude bolje“, rekao je on.

Vučić se danas sastao sa predstavnicima koalicije NADA i Socijalističke partije Srbije, a u toku je sastanak sa predstavnicima Srpske napredne stranke.

U 18 časova predsednik će se obratiti javnosti povodom završetka konsultacija za mandatara.

Povezane vesti

U delegaciji su pored Marinike Tepić, bili i Dragan Đilas, Pavle Grbović i Janko Veselinović.

U Predsedništvo nisu došli predstavnici članica koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Demokratske stranke i Narodne stranke, koji su ranije najavili da se neće odazvati pozivu Vučića za konsultacije.

Ova koalicija je na izborima 3. aprila osvojili 38 poslaničkih mandata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare