Prekinuta blokada puta u Pančevu, poljoprivrednici kažu – rasterali nas

Vesti 19. maj 202314:43 > 14:59 111 komentara

Blokada puta u Pančevu, koja je počela jutros u 4h, prekinuta je oko 14.30h, javio je reporter N1 sa lica mesta.

Policija je, navodno, razgovarala s poljoprivrednicima, koji su odlučili da sklone svoje traktore sa puta, tako d aje oko 14.30 sati saobraćaj odblokiran i kilometarska kolona kamiona i automobila počela je da prolazi novim putem u Pančevu.

POVEZANE VESTI

Situacija je bila napeta, jer okupljeni kažu da je policija došla d aih rastera, jer se u 18 sati očekuje miting SNS-a u Pančevu.

Kabinet predsednika Srbije saopštio je danas da otkazuje posetu Južnobanatskom okrugu, zbog, kako se navodi, „složene bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji“. Vučić je danas trebalo da obiđe Belu Crkvu, Vršac, Alibunar, Debeljaču i Barandu, a da završi dan u Pančevu gde je planirano obraćanje građanima.

Gradonačelnik Pančeva, koji se pojavio na blokadi, i policija zatražili su danas oko 14 sati od poljoprivrednika koji od jutros blokiraju put, da se pomere i da omoguće onima koji dolaze na miting u 18 sati da mogu da prođu.

Poljoprivrednici su najpre odlučili da blokade ostaju, a da se na sat vremena propuštaju vozila, ali su se pojavili pripadnici policije u nekoliko vozila, pa su nakon razgovora, traktori koji su bili preprečili put i zaustavljali saobraćaj, počeli da se isparkiravaju odatle, javi je reporter N1.

Sve to je urađeno u napetoj situaciji, pomeranje traktora je bilo praćeno negodovanjem okupljenih.

Reporter N1 razgovarao je sa poljoprivrednicima koji su mu reli da su iznenađeni dolaskom policije, neki su bili uplašeni, rekli su da im se čini da su ih policajci došli da rasteraju i da se plaše da će biti incidenata i zamolili su da N1 drži upaljene kamere.

Gradonačelnik: Policija je uspela da napravi dogovor

Gradaonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji je došao na mesto blokade, rekao je za N1 da misli da je „normalno da imamo normalno funkcionisanje saobraćaja u gradu“.

N1/Srđan Milivojević
N1/Srđan Milivojević
N1/Srđan Milivojević
N1/Srđan Milivojević
N1/Srđan Milivojević
N1

„Policija je uspela da napravi dogovor“, kazao je.

N1: Ali, ljudi kažu da su uplašeni

„Mogu da kažem da mi je drago što smo uspeli da normalizujemo saobraćaj na blokadama. Policija je razgovarala sa ljudima kako bi se normalizovalo stanje u gradu. Grad mora da funkcioniše, hvala ljudima što su pomerili traktore“, kazao je.

N1: Pomerili zbog straha ili što je postignut dogovor?

„To ne znam, pitajte njih“, prokomentarisao je gradonačelnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare