Prekrečen grafit mržnje na ulazu zgrade u kojoj živi Dinko Gruhonjić

Vesti 22. mar 202419:41 8 komentara
N1

Preteći grafit na ulazu zgrade u Novom Sadu u kojoj živi programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić prekrečen je danas u akciji koju je organizovalo NDNV, a priključio joj se veći broj građana.

Kako je javila reporterka N1, neposredno pre akcije pojavili mladići koji su u jednom momentu šutirali opremu za krečenje, javlja reporterka N1.

Kako javlja reporterka N1, četiri mladića pojavila su se ispred zgrade u kojoj živi Gruhonjić, a u jednom momemtu šutnuli su opremu za krećenje. Policija je na terenu i legitimiše ih.

„Ja ne znam ko su te osobe, niti me zanima, s obzirom da su pokušavali prvo da sačuvaju ovo zlodelo koje je naškrabano na našoj zgradi. Ja mislim da je među njima autor grafita i da će policija uzeti to u obzir. Zašto bi neko imao razlog da štiti ovo ukoliko nije sam napisao“, rekao je za N1 Gruhonjić.

NDNV je navelo ranije da akcijom krečenja pretećeg grafita želi da poruči da ne pristaje na „normalizaciju nenormalnog“ i da će nastaviti da štiti interes javnosti, čak i ako u toj borbi budu usamljeno i marginalizovano.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare