Prelević: Huliganske grupe sve samouverenije, građani sve nebezbedniji

Vesti 27. maj 202412:13 10 komentara
Božo Prelević: Prisustvujemo rastakanju države, nije vreme za obilazak Hristovog groba
N1

Advokat Božo Prelević izjavio je da građani Srbije iz dana u dan postaju sve nebezbedniji, a s druge strane huliganske grupe postaju sve samouverenije i sigurnije da mogu da izbegnu krivičnu odgovornost.

Prelević je, povodom premlaćivanja na smrt oca koji je u dečjem parku na Voždovcu pokušao da od huligana zaštiti sina, rekao agenciji Beta da su u nastajanju razne huliganske grupe koje misle da sve mogu da reše silom.

„Svaki dan slušamo i čitamo da je neko nekoga izbo nožem. Pre neki dan sam bio kod tužioca koji mi je rekao da su zatrpani predmetima koji se odnose na ubode nožem i otkrivanjem hladnog oružja kod maloletnika. Ta činjenica će rezultirati još tragičnijem nasilju“, kazao je advokat.

Prema njegovim rečima, grupe huligana pokušavaju da se nasiljem svide vlastima i da steknu upotrebnu vrednost kod vlasti.

„Ova vlast nikada nije osudila divljanje huligana, već ih čak angažuje i u predizbornim kampanjama“, rekao je Prelević.

Potpredsednik Vlade Federacije BiH i ministar razvoja i preduzetništva Vojin Mijatović saopštio je da je njegov mlađi brat ubijen u nedelju u Beogradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je tek danas potvrdilo informaciju o premlaćivanju na smrt Đorđa Mijatovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Mijatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare