Prelević: Razočaravajuće da se pismo SSS nađe na društvenim mrežama

Vesti 04. feb 202221:58 > 22:24 0 komentara
N1

Član Skupštine slobodne Srbije (SSS) Božo Prelević poručio je, povodom pisma članovima SSS o istupanju iz koalicije uz SSP, DS i Narodnu stranku zbog nepoverenja prama Draganu Đilasu, da toj organizaciji nije protivnik i neprijatelj Đilas već Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

„Ako pošaljete pismo svojim članovima stvarno je veliko razočarenje da se ono nađe na društvenim mrežama. Je l’ to ta Srbija koja treba da se bori protiv zla? Moram da kažem da Dragan (Đilas) nije naš neprijatelj, niti bilo ko iz opozicije. Naš neprijatelj je Vučić i mi nemamo nameru da podižemo apstinenciju. Naš zanima samo ujedinjavanje“, rekao je za Nova.rs Prelević.

On je, objašnjavajući pismo kojim je Savet SSS obavestio svoje članove da izlaze iz koalicije oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke i da je glavni razlog tome nepoverenje prema lideru SSP Draganu Đilasu, rekao da su „poslednjih godinu i po dana u permanentnim kontaktima sa svim članovima opozicije“ u pokušaju da se objedine stranke“.

„Ako ne da na izbore izađu u jednoj koloni, onda da makar te dve ili tri kolone sarađuju. Naš stav je bio da je na prošlim izborima u Beogradu upravo zbog tog osipanja energije izgubljeno najmanje 18 odsto“, rekao Prelević za Nova.rs.

Pred članstvom SSS je, kako kaže Prelević, odluka da li će uopšte izaći na izbore ili će se prikloniti zeleno-levoj koaliciji „Moramo“.

„Ako ne budemo na listi bilo kojoj mi ćemo i dalje nastaviti da radimo što i do sad. Bićemo predani borbi protiv zla“, naglasio je Prelević.

Članice Skupštine slobodne Srbije Biljane Stojković kaže da je „zaprepašćena“ činjenicom da je pismo dospelo u javnost.

„To je interno pismo za naše članove. Morali smo da im objasnimo zašto izlazimo iz ove priče. Sad shvatam da su ovde ozbiljne političke igre u pitanju“, rekla je Stojković za Nova.rs.

Portal podseća da je Skupština slobodne Srbije nedavno donela odluku da na nastupajućim izborima podrži koaliciju oko SSP, DS i NS. Međutim, mesec dana kasnije, najpre se pojavila vest da pregovaraju i sa zeleno-levom koalicijom „Moramo“ koju čine Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, Ekološki pokret Aleksandra Jovanovića Ćute i pokret Ne davimo Beograd.

Potom se na društvenim mrežama pojavilo pismo, koje je Savet SsS uputio svojim članovima i u kojem ih obaveštava da izlaze iz dogovora sa SSP, DS i NS, a kao glavni razlog navode nepoverenje prema lideru SSP Draganu Đilasu. Iako je članstvo zamoljeno da se sve zadrži u tajnosti, pismo se pojavilo na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!