Prelević: Stefanovića sačuvali snimci Vučića

Vesti 13. jun 202122:48 44 komentara
N1/arhiva

Advokat i član Skupštine slobodne Srbije Božo Prelević izjavio je da su Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović "u ozbiljnim finansijskim zahvatima po Srbiji" i da su deo posla radili nezavisno jedan od drugog.

„Verujem da su bivšeg ministra policije od daljih problema sačuvali snimci prisluškivanih razgovora predsednika Srbije i da je bilo određenih isplata kako bi on ostao na mestu ministra odbrane i koordinatora službi bezbednosti“, rekao je u intervjuu za Nova.rs Prelević.

povezano

Prelević ističe da ga nije iznenadio epilog sage oko ministra odbrane Nebojše Stefanovića, jer naprednjaci, kako kaže, priznaju samo sud svoje partije. Prema njegovim rečima, izostanak reakcije republičke javne tužiteljke, Zagorka Dolovac, na optužbe da je Stefanović odgovoran za prisluškivanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, potvrda je da vlast ima „idealnog tužioca“ čije delovanje zavisi isključivo od volje vladajuće stranke.

„Kad je sve počelo, ja sam govorio da ništa na kraju neće biti. Ne samo da nije bilo krivične odgovornosti, nego je Stefanović ostao koordinator službi bezbednosti. Vučić svakako ne bi zadržao na tom mestu čoveka za kojeg smatra da je nepoverljiv, što znači da je on posle svega ostao za Vučića ‘čovek od poverenja’. Cela ta priča je služila za skretanje pažnje od onoga što se u međuvremenu dešavalo – oni su u bescenje privatizovali banje i dogovarali puteve po neshvatljivo visokim cenama… Takođe, njima je bilo važno da naprave prostor za Šapića i oni to jesu učinili na dramatičan način, ali oni sve rade na tako. Iza ovog sukoba se dešavaju i određena finansijska potkusurivanja koja su daleko od očiju javnosti“, kaže Prelević.

On se osvrnuo i na delovanje Skupštine slobodne Srbije, navodeći da njegova organizacija nije odustala od ideje da ujedini opoziciju, jer je to, kako kaže, preduslov da se sruši aktuelna vlast.

„Onaj ko ne pristane da učestvuje u tom okupljanju i jedinstvenoj strategiji, tog sutra niko više niko neće moći “da opere” i na sledećim izborima će ga kazniti birači. Nema opravdanja, ako je jedina dobitna kombinacija okupljanje“, poručuje Prelević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare