Premijerka objašnjava zašto nema sednice Kriznog štaba: Rad nisu samo sastanci

Vesti 29. sep 202119:30 > 19:3758 komentara

Iako se poslednjih dana obaraju rekordni po broju novozaraženih, a lekari upozoravaju da su kovid bolnice na ivici kapaciteta i dalje nema sednice Kriznog štaba, koji se nije sastao više od dve nedelje. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je pre nekoliko dana rekao da to što izostaju sednice ne znači da Krizni štab ne radi. Kako kaže, radi stalno, ali ne uvek pred kamerama. Na pitanje zašto Krizni štab ne zaseda i premijerka Ana Brnabić poručuje da može da se radi i bez "sastanaka".

„Mislim da postoje sastanci, a postoji i rad. Rad nisu samo sastanci, koliko često se sastaje Krizni štab naravno znate, pošto su uvek sastanci javni, i nakon svakog sastanka ima izjava za medije, a sve ono ostalo što se dešava u međuvremenu je čini mi se rad, i stalni rad, i stalne komunikacije“, ističe premijerka.

„Ja imam stalnu komunikaciju, posebno sa medicinskim delom Kriznog štaba, kao i od početka ove pandemije, ne slažemo se u svemu. Slažemo se u tome da je država uradila sve što je trebalo, sve što se od nje očekivalo i mnogo više od toga i mislim da se slažemo apsolutno oko toga da je jedini odgovor, u stvari pravi, vakcinacija“, poručuje Brnabić.

Podsetimo, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon rekao je juče za RTS da je Krizni štab pre 17 dana imao sastanak i da je izašao sa tog sastanka ubeđen da su se nešto ozbiljno dogovorili.

„Prošlo je 17 dana, jedno vreme sam govorio da očekujem sastanak i shvatio sam da sastanka nema. Neka opstrukcija postoji. Tvrdim da to nije u Kriznom štabu, a imam utisak da se njegov medicinski deo koristi kao moneta za potkusurivanje“, ukazao je Kon.

Komentari

Vaš komentar