Premijerka: Od 1. oktobra dualno obrazovanje i na fakultetima

Vesti 03. avg 202114:38 > 15:16 5 komentara
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Predrag Vučković

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da je dualno obrazovanje "mnogo pomoglo u razvoju privrede", a da ćemo od 1. oktobra ove godine po prvi put u Srbiji imati dualno obrazovanje i na fakultetima, kako bi se mladi lakše zapošljavali i bili bolje plaćeni.

Brnabić je, prilikom svečanog otvaranja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Siniša Janjić“ u Vlasotincu, izjavila da će uvođenje dualnog obrazovanja doprineti „kako bi dostigli prosečnu platu od 900 evra do 2025. godine“.

Ona je rekla da će Srednja tehnička škola u Vlasotincu biti jedan od 12 regionalnih centara za obuku, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju radnika u Srbiji i da će u narednom periodu u nju biti uloženo dva miliona evra.

„To znači da će u narednom periodu biti uloženo oko dva miliona evra da od Tehničke škole napravimo najmoderniji regionalni centar, od čega će 420.000 evra biti uloženo u opremu“, rekla je Brnabić, koja boravi u poseti Jablaničkom okrugu.

Ona je najavila da će u sredu razgovarati sa ministrom prosvete Brankom Ružićem i Privrednom komorom Srbije o tome „da li nam je potreban još neki trening centar“.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petković je rekao da je svečano otvorena fiskulturna sala u osnovnoj školi projekat vredan 80 miliona dinara, što su obezbedili Ministarstvo privrede i Opština, kao i da su obe škole, srednja i osnovna, „potpuno renovirane sredstvima Kancelarije za javna ulaganja“.

On je rekao da je Tehnička škola jedan od zaštitinih znakova Vlasotinca, i da će „postati regionalni trening centar za program dualnog obrazovanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare