Premijerka: Odluka o Rio Tintu zbog zabrinutosti građana

Vesti 21. jan 202223:15 > 23:49 19 komentara
N1

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je odluka o povlačenju projekta Jadar doneta zbog zabrinutosti građana, a dodala je da do pre šest meseci nije čula nijednu lošu stvar o projektu Jadar, kao i da nije dobila nijednu pritužbu od 2017. godine od kada je na čelu Vlade Srbije.

Brnabić je za televiziju Prva kazala da je Loznicu poslednji put posetila 26. februara 2020. godine i da tada o kompaniji Rio Tinto niti o eksploataciji litijuma niko nije pričao.

„Nisam ni mogla da znam da se ljudi tako osećaju“, navela je premijerka.

Povezane vesti

Prema njenim rečima, odluka o Rio Tintu doneta je „pre svega zbog građana i njihove zabrinutosti“.

Dodala je da sve ekološke proteste plaćaju strane fondacije.

Premijerka je navela da nije razmišljala o stavljanju moratorijuma na eksploataciju litijuma i bora na 20 godina, jer takav zahtev nije dostavljen skupštini.

Ona je ocenila da je „neverovatno“ da predstavnik inicijative Kreni-Promeni Savo Manojlović koji je pravnik, a kako je navela sada i doktor pravnih nauka, „ne poznaje zakon“.

Brnabić je dodala da je Skupština sve uradila po zakonu po pitanju zahteva Manojlovića o Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, ali da je Manojlović uprkos tome što su mu zahtevi uslišeni u četvrtak ponovo protestovao.

Ona je Manojloviću poručila da ispravi svoj predlog, preda Skupštini i skuplja potpise.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare