Sastanak predstavnika Vlade i poljoprivrednika u Kisaču ušao u treći sat, „zapelo“ oko berze

Vesti 26. nov 202312:17 > 15:29 188 komentara
Dragan Gojić/Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je u Kisač gde će se sastati sa poljoprivrednicima koji več nedeljama protestuju. Sastanak je ušao u treći sat i prema informacijama od pojoprivrednika "zapelo" je oko berze.

Kako je prvobtno bilo najavljeno, svim medijima omogućeno je snimanje pocetka sastanka koji će biti zatvoren za sve medije, javila je reporterka N1 sa terena.

Sastanku, međutim prema prepisci na Viber grupi, ipak prisustvju novinari – tačnije dvoje njih iz Agrokluba i Agroportala.

Njih su, kako je rekao jedan od poljoprivrednika koji je na sastanku, pustili pre početka.

Uslovili su da nijedan mediji koji ima u svojim rubrikama „politika“ ne može prisustvovati, pošto je sve politika, šta god to značilo, napisao je poljoprivrednik na grupi, u odgovoru novinarima.

Kako javlja naša reporterka koja prati sastanak, prema informacijama sa Viber grupe, poljoprivrednici su se dogovorili oko subvencija za 2024, i oko benzina, ali da je sve zapelo oko priče o berzi ali da će pojasniti posle sastanka.

Računalo se da će sastanak biti završen oko 14 sati.

Nakon sastanka predviđeno je da učesnici dati izjave medijima.

Podsećamo, na predlog Vlade Srbije većina predstavnika poljoprivrednika je odlučila da novinari N1, Nove S i 021 iz Novog Sada ne prisustvuju pregovorima vlasti i paora koji protestuju od 12. novembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare