Premijerka svih građana ili portparolka SNS: Brnabić na Tviteru napada Đilasa

Vesti 17. nov 202119:1326 komentara

Predsednica Vlade Ana Brnabić, umesto da vodi državu, što joj je posao po Ustavu, svela je sebe na portparola SNS koji vodi kampanju protiv jednog opozicionog lidera. To kažu sagovornici N1 posle objavljivanja najnovijeg video klipa, na Tviter nalogu premijerke, u kome se još jednom proziva i napada predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Dok austrijski kancelar uvodi oštre mere za nevakcinisane, britanski premijer najavljuje plan B protiv kovida, ukrajinski predsednik pokušava da pospeši vakcinaciju, premijerka zemlje u kojoj gotovo svakoga dana umre između 50 i 60 ljudi od koronavirusa, bavi se Draganom Đilasom, tačnije, najavljuje i objavljuje video klipove o tom opozicionom lideru.

Klip o Kući velikog brata, običnom građaninu Petru Petroviću i Đilasu koji navodno zarađuje na deci jeste nov, ali je argumentacija protiv Đilasa stara.

„Taj spomenik bahatosti i bezobzirnosti Dragana Đilasa koji su ostavili, pa su se tamo nakotili pacovi, narkomani, i ko zna šta već“, kaže premijerka

To je drugi spot protiv Dragana Đilasa koji se pojavio na Tviter profilu Ane Brnabić, a treći ukupno u poslednjih mesec dana. Dragan Đilas odgovara da neće 100 puta odgovarati na iste napade.

„Što oni pojačavaju ionako neverovatne napade na mene ovim spotovima, kad SSP i mene niko ne podržava?“, poručuje Đilas.

Marketinški stručnjak Igor Avžner kaže da nije jasno zašto je Ana Brnabić ušla u ulogu stranačkog portparola. Avžner Brnabić zamera lošu produkciju videa.

„Čak i taj deo kojim se bavi sa Petrom Petrovićem i Draganom Đilasom radi prilično nekvalitetno. Da ne kažem da su joj stavili vruć kesten ili vruć krompir u ruke, jer taj njen obični građanin Petar Petrović se zove Roman Sopko i njegovo lice lako možete pronaći na ruskom sajtu „Kupite glas“, što je pet minuta traženja preko Gugla“, kaže Avžner.

Video na nalogu premijerke pokazuje da dijalog o izbornim uslovima nije imao nikakvog smisla, kaže novinar Đorđe Vlajić.

„Ambijent, socijalni, medijski, politički je svakim danom sve gori. Sve je ozbiljniji pritisak na lidere u opoziciji, na javnost u Srbiji. Tako da se ovo što se sada događa može nazvati ozbiljnijim klizanjem u pooštravanje pritiska prema opoziciji“, smatra Vlajić.

To nije najava izborne kampanje, kaže Vlajić, jer ta kampanja nije ni prestajala. Traje od 2012. godine i nastaviće se tako dok je SNS na vlasti, zaključuje novinar.

Komentari

Vaš komentar