Preminuo bivši ministar kulture Bratislav Braca Petković

Vesti 10. maj 202110:53 > 12:02 20 komentara
bratislav braca petković
Medija centar Beograd

Pozorišni režiser, dramaturg i nekadašnji ministar kulture u Vladi Srbije Bratislav Braca Petković preminuo je u 73. godini.

Petković je bio ministar kulture i informisanja od 2012. do 2013. godine.

Rođen 1948. godine u Beogradu, diplomirao je 1972. godine na Akademiji za pozorište, film i televiziju, na smeru pozorišne režije.

Autor je više poznatih dramskih ostvarenja, koja su igrana na beogradskim pozorišnim scenama, a od kojih su pojedina ekranizovana.

Poznat je i kao kolekcionar oldtajmera, a bio je osnivač i direktor muzeja automobila u Beogradu i vlasnik najstarije poslastičarnice u Beogradu.

Dobitnik je Nušićeve nagrade za 2000. godine i Zlatnog beočuga za doprinos kulturi za 2001. godinu.

Gojković: Veliki gubitak za našu kulturu

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća u kome je navela da je Petković dugogodišnjim radom, iskustvom i karakterom ostavio značajan trag po kome će ga svi pamtiti.

„Sa velikom tugom primila sam vest o smrti Bratislava Brace Petkovića. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće. Ovo je veliki gubitak za našu kulturu i sve koji su imali privilegiju da ga upoznaju“, navela je Gojković u telegramu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare