Preminuo direktor Ljuba zbog čije smene su roditelji i deca protestovali

Vesti 30. maj 202321:38 8 komentara
direktor Ljuba
N1

“Opet si nas okupio, prodjite pored škole, ostavite cvet, neka vide drugi šta je LJUBA(V)... Šetali smo za tebe, prošetaćemo još jedan put lepi naš", objavljeno je na društvenoj mreži Fejsbuk da je preminuo direktor osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu.

“Opet si nas okupio prodjite pored škole, ostavite cvet, neka vide drugi šta je LJUBA(V)… Šetali smo za tebe, prošetaćemo još jedan put lepi naš…”

Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je preminuo Miroljub Mosurović, naš Ljuba. Sahrana će biti održana u četvrtak u 11 na Novom groblju.

Podsećamo, u septembru 2017. godine U osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ u Zemunu, školska godina nije počela, jer su učenici i roditelji protestovali zato što je početkom nedelje ministar prosvete smenio dugogodišnjeg direktora škole. Đaci su 1. septembar umesto u školi sa roditeljima proveli u dvorištu – na protestu uzvikujući: „Ne damo Ljubu“!

Roditelji i đaci ove škole pod sloganom „Ne damou Ljubu“ borili su se da se tadašnji direktor škole Miroljub Mosurović vrati na posao, a kojeg je Ministarstvo prosvete smenilo jer navodno kršio zakon. Između ostalog, zbog toga što je zaposlio kadar sa neadekvatnom stručnom spremom, jer u razredima ima više đaka nego što propisi nalažu, ali i zato što škola nema plan stručnog usavršavanja zaposlenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare