Preminuo mladić, pao na njega viljuškar u fabrici

Vesti 30. mar 202313:45 > 21:33 30 komentara
Hitna pomoć
Shutterstock

Dvadesetčetvorogodišnji mladić Dalibor Krčelić preminuo je sinoć od povreda zadobijenih na radu u privatnoj topionici i valjaonici "Metalfer" u Sremskoj Mitrovici.

Na njega je u utorak pao viljuškar i naneo mu teške povrede, zbog čega je prvo hospitalizovan u bolnici u Sremskoj Mitrovici, javlja nova.rs.

Međutim, zbog teških povreda stomaka, karlice i popucalih vena, prebačen je u Urgentni centar u Beogradu, gde je sinoć i preminuo, javlja ovaj portal.

Za sada nisu poznate zvanične okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, kao i da li su poštovani svi propisi zaštite na radu.

Metafler: Detaljne informacije nakon što istraga bude okončana

Iz fabrike „Metafler“ večeras su se oglasili saopštenjem u kom navode da je u utorak, 28. marta, u okviru redovnih proizvodnih operacija, došlo je do nesreće prilikom koje je teško povređen radnik D.K. (Dalibor Krčelić) koji je prevezen u bolnicu gde je, nažalost, dan kasnije podlegao povredama.

Nesreća se, kako se navodi u saopštenju, dogodila prilikom istovara i čišćenja vagona, na koloseku koji se nalazi van proizvodnog pogona.

„Izražavamo iskreno žaljenje zbog tragedije koja se dogodila. Duboko saosećamo sa bolom porodice preminulog kolege i pružićemo svu pomoć. Kompanija je odmah preduzela mere kako bismo utvrdili sve okolnosti koje su dovele do nesreće budući da imamo veoma jasne procedure zaštite na radu. Na raspolaganju smo nadležnim državnim organima i saopštićemo detaljne informacije nakon što istraga bude okončana i sve činjenice utvrđene“, saopštila je Jelena Zakonović izvršni direktor kompanije Metalfer.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare