Preminuo novinar nedeljnika „Vreme“ Dragoslav Grujić Gruja

Vesti 17. okt 202118:45 5 komentara
Vreme

Novinar Dragoslav Grujić Gruja preminuo je 17. oktobra u beogradskoj bolnici "Dragiša Mišović", nakon kraće bolesti, u 69. godini života, saopštila je redakcija nedeljnika Vreme.

U tekstu objavljenom na sajtu nedeljnika navodi se da je Grujić ustanovio i godinama vodio Dokumentacioni centar lista, „negujući novinarstvo činjenica, bez koga Vreme ne bi moglo da neguje svoju njuzmagazinsku formulu i da svoje tekstove bazira na pouzdanosti i kredibilnosti“.

„Bio je pedantni hroničar političkog života, poznavalac disidentske scene i komplikovanih odnosa u političkom miljeu Srbije devedesetih. Svoj osećaj za činjenice koje govore same za sebe posebno je pokazivao i u autorskoj rubrici ‘Lik i delo’, u kojoj je objavio oko 400 kroki biografija ličnosti iz javnog života“, dodaje se u saopštenju.

Vreme je navelo i da je dokumentacija koju je godinama sakupljao i danas dragocen izvor podsećanja na teško doba devedesetih i nezaobilazni izvor činjenica, što je za redakciju Vremena neprocenjiv kapital.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare