Preminuo profesor Jovan Knežević

Vesti 21. jan 202315:41153 komentara
Jovan Knežević
Izvor: N1

Forum beogradskih gimnazija saopštio je da je jutros iznenada preminuo Jovan Knežević, profesor matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

„Sa dubokom tugom obaveštavamo javnost da je profesor matematike Šeste beogradske gimnazije i član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija iznenada preminuo u subotu 21. januara 2023. godine. Jovan Knežević započeo je profesionalnu karijeru 1986. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji, a ostaće upamćen kao višestruko nagrađivani nastavnik i profesor koji je uvek u prvi plan isticao znanje, zbog čega je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija. Uprkos svemu, profesor Knežević nikada nije odustao od svojih principa“, navodi se u saopštenju Foruma.

Podsetimo, profesor Knežević bio je izložen kritikama roditelja, koji su govorili da on maltretira decu. Profesor je bio i suspendovan a protiv njega pokrenut disciplinski postupak na zahtev roditelja kako bi sprečili navodno psihičko maltretiranje dece.

Knežević je negirao sve optužbe. Forum beogradskih gimnazija stao je uz Kneževića.

Komentari

Vaš komentar