Prestolonaslednik: Sinu Petru želim sve najbolje, ali njegovo povlačenje prebrzo

Vesti 30. apr 202215:32 > 15:39 26 komentara
N1

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević poželeo je  sve najbolje u budućnosti najstarijem sinu Petru Karađorđeviću, koji je nedavno odlučio da se povuče i svoja potencijalna prava prenese na brata Filipa, ali je naglasio da postupak "nije sproveden u skladu sa tradicijom kraljevske porodice".

Povezane vesti

„Povodom povlačenja mog najstarijeg sina princa Petra iz linije nasleđivanja kraljevske porodice, želim mu sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću. Cenim njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo“, naveo je u saopštenju Aleksandar Karađorđević.

Prestolonaslednik je istakao da je to pitanje prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se on nalazio u inostranstvu, kao i da „nije sprovedeno u skladu sa tradicijom i normama kraljevske porodice i porodičnim pravilnikom“.

„Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u kraljevskom dvoru, u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše svete crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine“, kazao je on.

Petar Karađorđević saopštio je u četvrtak da je odluku da „abdicira“ doneo jer je „u interesu dinastije da princ naslednik sa svojom porodicom živi u Srbiji“, a da on „svoj život nastavlja u Sevilji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare