Preuzimanje dužnosti: Po čemu će Beograd pamtiti Radojičića, šta obećava Šapić

Vesti 29. jun 202219:21 > 19:2218 komentara

U Starom dvoru, rukovanjem, obavljena je primopredaja dužnosti između bivšeg i novoizabranog gradonačelnika Beograda. Zoran Radojičić poručio da će ga Beograđani pamtiti po, kako je rekao, korektnom odnosu prema TV N1, Tiršovoj 2 i ekologiji. Aleksandar Šapić najavljuje redovnu komunikaciju sa novinarima, a prvi prioritet su, kaže, priprema javnog prevoza i energetskog sistema za predstojeću jesen i zimu.

I vrapci na grani znaju ko je gazdovao gradskom kućom prethodne četiri godine, a ko je hranio vrapce. Da li znaju i koliko zrna jedna ruka ostavlja drugoj u amanet? Radojičić objasnio da mu je bilo lepo, a da je sada srećan. A po čemu će ga Beograđani pamtiti?

„Po korektnom odnosu prema N1, po Tiršovoj 2 i po ekologiji koliko god ste hteli da je ismejete“, rekao je Radojičić.

A Vas gospodine Šapiću?

Tanjug/ Strahinja Aćimović

Šapić: „Valjda tek treba nešto da uradim po čemu bi Beograd trebalo da me pamti, pet dana je kratko, mislim…“

Povezano:

A koliko dana će Šapić imati na raspolaganju? Za početak traži vreme da se prvo upozna sa infrastrukturnim projektima, a prioritete je već apsolvirao – spremno dočekati jesen i zimu.

„Da se javni prevoz spremi, tu nije sjajna situacija, tu imamo puno problema. Da naša javna preduzeća, pre svega elektrane i toplane, u stvari na toplane sam prvo mislio, da budu spremna, da budu topli domovi, škole, vrtići“, nabraja gradonačelnik.

A toplota je za bivšeg gradonačelnika asocijacija za propust.

„Požar u Vinči, najteži trenutak u mandatu, kada je trajao onaj neki period s onim dimom, nije bilo prijatno“, navodi.

I dok Radojičić zaključuje da ga je medijsko neiskustvo na početku mandata politički dosta koštalo, novi gradonačelnik najavljuje otvorenost prema medijima od starta.

„Da u redovnim intervalima držimo konferencije za medije gde ćete vi biti upoznati sa onim što je rađeno u određenom periodu… Pokušaćemo da to bude redovno, ne ono u dva meseca, nego na desetak dana, kada ćete moći da postavljate sva pitanja vezano za gradske teme“, dodaje Šapić.

Novi gradonačelnik najavio je skoro useljenje u Stari dvor, samo da Novi Beograd dobije novog predsednika. Stari gradonačelnik se već iselio s pitanjem koje je sam postavio – hoće li biti lekar ili će biti na nekoj drugoj poziciji?

Komentari

Vaš komentar