Preventivni pregledi i laboratorijske analize bez zakazivanja u Domu zdravlja Kragujevac

Vesti 14. jun 202411:27 0 komentara
Milan Nikić

Dom zdravlja Kragujevac u nedelju, 16. juna organizuje preventivne medicinske preglede za odrasle, od 8 do 17 časova u zgradi ATD-a, ulica Zmaj Jovina 2.

Kragujevčanke i Kragujevčani će imati priliku da obave preventivne preglede ultrazvuk abdomena i male karlice, pregledi mladeža kod dermatologa i da urade laboratorijske analize – krvne slika, glikemiju i tumor markere CEA, CA19-9 i AFP.

„Pregledi se ne zakazuju, besplatni su i nije potrebna zdravstvena knjižica-kartica da bi se obavili pregledi“, piše u saopštenju koje je potpisao dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja Kragujevac.

Preventivne preglede u celoj Srbiji organizuje Ministarstvo zdravlja.

U nedelju će deca školskog i predškolskog uzrasta u Kragujevcu moći da obave Sistematske preglede sa posebnim osvrtom na preglede deformiteta kičme i ravnih stopala, zatim pregledi vida kod oftalmologa i pregled kod specijalista ORL, uho, grlo , nos.

Sistematski pregledi dece biće organizovani u zgradi Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Zmaj Jovina bb, u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!