Prijatelj ubijenog saradnika Belivuka za KRIK otkriva navodnog ubicu Ivanovića

Vesti 29. mar 202210:33 > 14:24 126 komentara
AFP/Armend Nimani

Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

Bogdanović je za KRIK otkrio da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića.

POVEZANE VESTI:

„Taj 7. mart 2020. godine će mi ostati do kraja života urezan u sećanje, taj dan je bila ta prva utakmica prolećnog kola Tekstilca, na koju sam ja bio pozvan kao počasni gost i nakon utakmice Aleksandar i ja smo seli i razgovarali o nečemu o čemu ja nisam ni sanjao da ćemo razgovarati. Aleksandar mi je rekao ko su organizatori, ko je nalogodavac, i ko je ubica Olivera Ivanovića“, naveo je Bogdanović.

Gligorijević mu je, kako je rekao, otkrio da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović, „sin nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog“.

„On je izvršio to ubistvo. Čovek koji je organizovao njegov dolazak na Kosovo, koji je pripremio logistiku ubistva Olivera Ivanovića je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio Oliverovo ubistvo je Zvonko Veselinović. To je ono što mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puke“, istakao je Bogdanović.

Gligorijević mu je, kako je rekao, otkrio i da je njegov zadatak bio da 50.000 evra koje je dobio od Belivuka, da Lainoviću za posao koji je izvršio.

„Kada je on njemu isplatio taj novac, oni su bili u Novom Sadu, u nekom klubu, kaže, ovaj mali se ušmrkao, napio i počeo da mi se hvali. Kaže: ‘Znaš ti zašto si ti meni dao novac?’ Aleksandar je rekao: ‘Nemam pojma, moje je bilo da ti predam novac, a zašto sam ti ga dao ne znam.’ I onda mu je Lainović rekao da zato što je završio dobar posao u Kosovskoj Mitrovici, i zato što je on taj koji je ‘izbušio’ Olivera Ivanovića. Bukvalno je upotrebio te reči“, kazao je Bogdanović za KRIK.

Novac za izvršeno ubistvo, kako je naveo, je Zvonko Veselinović, preko Belivuka, dao Aleksandru Gligorijeviću koji je taj novac predao Ljubomiru Lainoviću.

„A, onda mu je Ljubomir rekao da je, kad ga je Aca pitao: ‘Pa čekaj zašto ti, zbog čega?’ On je samo rekao: ‘Pa znaš, Oliver je ušao u rebra Zvonku i to su nerazjašenjeni računi, i zbog toga se to moralo završiti tako'“, ispričao je Bogdanović.

Gligorijević mu je, kako je dodao, rekao i da je Lainović izvršio još jedno ubistvo u Atini, nakon čega je otišao u Španiju i posla toga mu se gubi trag.

Vučić nema veze sa ubistvom

Pitao je Gligorijevića da li i Aleksandar Vučić ima veze sa ubistvom Ivanovića, ali je dobio negativan odgovor. Objasnio mu je da je motiv likvidacije sukob između Ivanovića i Veselinovića.

„Kaže: ,Ti znaš da je volim Aleksandra i sve to, ali on stvarno nema veze sa tim jer da ima veze ja bih ti rekao’. I onda sam ja pitao: ,Dobro, šta je motiv ubistva?’ Kaže: ,Previše je Oliver ušao u rebra Zvonku vezano za njegove poslove i to su nerazjašnjeni računi i zbog toga se to moralo završiti tako’. Oliver je tamo bio opasan po interese Veselinovića i njegovog kuma s jedne strane, s druge strane, to sam ja povezao, politička smrt Olivera Ivanovića je mnogo značila za dalji politički razvoj vezan za Kosovo“, naveo je Bogdanović.

Ispričao je i da je Gligorijević bio prijatelj sa Danilom Vučićem, ali da taj odnos nikad nije bio kriminalne prirode.

Bogdanović kaže da će nakon što je ovo ispričao u javnosti, otići u srpsko tužilaštvo i ponuditi se kao svedok u istrazi ubistva Ivanovića, ali da će tražiti i zaštitu države.

Aleksandar Gligorijević Puki nastradao je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika – ubio ga je Belivuk sa članovima klana u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih, podseća KRIK.

Bogdanović je za KRIK govorio i o vezama koje je Gligorijević imao sa Srpskom naprednom strankom i drugim detaljima iz kriminala i sporta.

Opširnije čitajte na sajtu KRIK-a, a ceo intervju možete pogledati u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare