Prijatelj ubijenog saradnika Belivuka izneo nove tvrdnje o ubistvu Ivanovića

Vesti 29. mar 202219:25 9 komentara

Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović. Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen sa 50 hiljada evra.

U ispovesti za KRIK Boban Bogdanović izneo je životnu priču svog najboljeg druga iz detinjstva Aleksandra Gligorijevića Pukija, sa kojim je nastavio da se druži iako je bio svestan da je Gligorijević duboko u kriminalnim vodama sa Veljkom Belivukom. Bogdanović navodi i da se njegov drug učlanio u SNS i da je postao batina Srpske napredne stranke u Odžacima, gde je živeo i da je bio u tesnoj saradnji sa Andrejem Vučićem, koordinatotom SNS za Vojvodinu.

Bogdanović tvrdi da mu je prijatelj 7. marta 2020. ispričao ko su organizatori, ko su nalogodavci i ko je ubica Olivera Ivanovića.

„Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović. To je sin nekadašnjeg žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog. Čovek koji je organizovao i koji je pripremio logistiku je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio ubistvo je Zvonko Veselinović. To mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puki“, priča Bogdanović.

POVEZANE VESTI:

Bogdanović dalje objašnjava da je Veljko Belivuk, preko Aleksandra Gligorijevića Pukija, isplatio novac ubici Olivera Ivanovića, po nalogu Zvonka Veselinovića.

„Kada je on njemu isplatio taj novac, to je bilo u Novom Sadu u nekom klubu, kaže ovaj mali se ušmrkao i rekao mu: Znaš li za šta si mi predao novac. Puki mu je rekao da nema pojma, da je njegovo bilo da mu preda. Lainović mu je rekao da je to zato jer je završio dobar posao u Kosovskoj Mitrovici i da je on taj koji je izbušio Olivera Ivanovića. Tu reč „izbušio“ je upotrebio“, nastavlja Bogdanović.

Bogdanović kaže da je pitao svog prijatelja i ko štiti Zvonka Veselinovića od odgovornosti za ubistvo Ivanovića.

„Ono što je bitno i ono što sam ja isto pitao Aleksandra jeste da li je predsednik imao ikakve veze sa time, on je rekao – ne. Apsolutno Aleksandar Vučić sigurno nije imao nikakve veze sa time. To je Veselinović uradio. Ja ga nisam tada pitao zašto on štiti i jednog i drugog. Ali sam došao do svog zaključka. Ili je naš predsednik toliko ucenjen da je morao to da uradi. Ili ja drugačije objašnjenje nemam“, kaže Bogdanović.

Kosovsko tužilaštvo u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića pominje Milana Radoičića i Zvonka Veselenovića kao organizatore kriminalne grupe, ali protiv njih nije podignuta optužnica. Najviši državni zvaničnici Srbije, pa i sam predsednik, više puta su stali u odbranu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

„I prošao je poligraf. Pao je na nekim drugim temama, ali je prošao poligraf po pitanju ubistva Olivera Ivanovića“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 1. marta prošle godine.

Bratanac ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, advokat Aleksandar Ivanović, izjavio je da bi tužilštvo moralo da do detalja ispita navode Bobana Bogdanovića.

„Da li je to što je taj gospodin ispričao tačno ili netačno, ja apsolutno ne mogu da kažem, niti bilo ko iz moje porodice. Mi o detaljima Oliverovog ubistva nemamo nikakva saznanja. Očekujemo da će se sada istražni organi u Srbiji konačno pozabaviti Oliverovim ubistvom na adekvatan način i da će obaviti razgovor s gospodinom Bogdanovićem i proveriti sve navode koje je taj čovek izneo“, poručuje Aleksandar Ivanović.

Ivanović je rekao da ne poznaje Bogdanovića, ali da je njegov utisak nakon gledanja KRIK-ovog snimka da se radi o smirenoj i pre svega uverljivoj osobi u onome što priča.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare