Miroslav Aleksić se izjasnio da nije kriv, nastavak ročišta 15. novembra

Vesti 28. okt 202111:07 > 16:56 2 komentara
Miroslav Aleksić
N1

Pripremno ročište za postupak koji se vodi protiv Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i polno uznemiravanje polaznica škole glume, prekinuto je i biće nastavljeno 15. novembra, rekao je advokat oštećenih Jugoslav Tintor.

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje na današnjem ročištu je rekao da nije kriv, a odbrana je predložila neke od dokaza. To su medijima rekli advokati glumica koje su Aleksića i optužile za silovanje.

Advokat glumice Milene Radulović Jugoslav Tintor rekao je medijima da je vest dana to što je sudija Zoran Božović odbio da se izuzme iz postupka.

„Nama je potpuno svejedno koji sudija iz ove Palate pravde će da sudi taj predmet, ali ne može da učestvuje onaj koji je odlučivao povodom prethodnih odluka o produženju pritvora, ne zbog oštećenih i ne zbog okrivljenog nego zbog postupka da bi postupak bio pravilan i zakonit“, navodi Tintor, advokat Milene Radulović.

„Mi smo sporili da se ispituju svedoci na razne okolnosti koji bi trebalo da govore u korist okrivljenog Aleksića zato što se radi o svedocima koji su se listom pojavljivali na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, gde su imali paralelna suđenja, gde su sugerisali kako treba da se vodi postupak, ometali su istragu sve vreme postupka i sad neki od tih ljudi danas bi trebalo kao nepristrasni svedoci da svedoče u sudu. Mi smo se protivili toj grupi svedoka“, rekao je Borivoje Borović, advokat oštećenih.

Detaljnije od reporterke N1:

 

Pre ulaska u zgradu Vušeg suda medijima se samo jednom rečju obratio advokat Miroslava Aleksića Zoran Jakovljević. „Pobeđujemo“, rekao je Jakoviljević.

Miroslav Aleksić je uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru. Apelacioni sud mu je tada ukinuo ovu meru i odredio kućni pritvor.

Prve optužbe za silovanje iznela je glumica Milena Radulović da bi otužbe na Aleksićev račun kasnije iznela i glumica Iva Ilinčić i još pet polaznica škole glume.

Pripremno ročište biće nastavljeno 15. novembra.

Miroslav Aleksić se do nedavno nalazio u pritvoru Centralnog zatvora, odakle je izašao 10. septembra.

Miroslav Aleksić
N1

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare