Ko prisluškuje predsednika: Mediji spominju saslušanje Dijane Hrkalović

Vesti 20. jan 202119:23 > 19:25 53 komentara

Policija je prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. I dok se istraga o slučaju nastavlja na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, mediji objavljuju da je u vezi sa tim slučajem nedavno u prostorijama policije ispitivana nekadašnja državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.

Do dokaza da su telefonski razgovori predsednika Vučića i njegove porodice prisluškivani prvi je došao upravo Vučić. Rekao je da ima snimke sopstvenih razgovora. Sada do dokaza o prisluškivanju dolazi radna grupa policije, koju je formirao ministar Vulin.

„Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je obrazovana rešenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, do sada je saslušala veliki broj lica i prikupila dokaze koji ukazuju da su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice nelegalno prisluškivani“, saopšteno je.

Povezane vesti

Nekoliko sati pre policijskog saopštenja u kom navode da su saslušali veliki broj osoba, portal Nova. rs objavio je da ima saznanja da je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović ispitana prošlog četvrtka u Sektoru unutrašnje kontrole MUP u vezi sa aferom prisluškivanja predsednika Srbije.

U tekstu se navodi i da je prethodno saslušan Hrkalovićkin blizak saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je do prošle godine bio načelnik Službe za posebne istražne metode pri Upravi kriminalističke policije. I koji je prema novinarskim saznanjima rekao da je sve radio po naređenju Hrkalović i da se izveštaji o prisluškivanju nisu evidentirali

„Biće interesantno kada se budu proverili svi ti navodi, odnosno kada se proveri, što je prema nezvaničnim saznanjima portala, rekao da je izveštaje bez upisivanja u redovne službene beleške nosio Hrkalovićki, a treba proveriti i da li je još neko osim Hrkalovićke, iz UKP, imao pristup tim transkriptima“, kaže novinar Nova.rs Ivan Milićević.

Da li je bivši ministar policije Nebojša Stefanović znao za prisluškivanje pitali su nedavno i Vučića tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.

„Ja verujem i uveren sam da nije, e sad, kako bih vam rekao, istraga se vodi, uveren sam da nije i bilo bi mnogo glupo“, kazao je Vučić.

Dok je bila državna sekretarka, Dijana Hrkalović povezivana je sa brojnim aferama. Hrkalović je naprasno i iz nepoznatih razloga napustila Ministarstvo unutrašnjih poslova u maju 2019. godine.

Podsetimo, predsednik je rekao da su njegovi razgovori prisluškivani godinu i po dana i da se sve dešavalo pre otkrivanja afere „Jovanjica“, odnosno pre novembra 2019. godine.